Вакханалията върху българското Народно събрание подрива авторитета на институцията, на

...
Вакханалията върху българското Народно събрание подрива авторитета на институцията, на
Коментари Харесай

Медиите виновни на БСП за маските на депутатите

" Вакханалията върху българското Народно заседание подрива престижа на институцията, на народните представители поотделно и на парламентарния темперамент на републиката ", съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Валери Жаблянов.

Повод за думите му станаха многочислените репортажи от вчерашното пленарно съвещание, където бяха показани народни представители, които стоят на депутатските банки без маски на лицето, в прорез с условието за наложителни защитни средства на закрити публични места.

Според Жаблянов сътрудниците му били снимани от фоторепортерите и операторите селективно, което пък било преднамерено и назидателно.

" Настоявам управлението на Народното събрание да направи всичко допустимо да се приключи електронния гнет върху народните представители, тяхното дискредитиране от малките екрани и други средства за информация, подборното снимане, неуместното проявление, както и нанасянето на морални и други вреди ", прикани Жаблянов.

" Настоявам да вземете всички ограничения народните представители да не бъдат подлагани на сходни издевателства ", сподели още той.

От Столичната районна здравна ревизия към този момент пожелаха записи и фотоси от вчерашното съвещание и увериха, че нарушилите заповедта на здравния министър депутати ще бъдат глобени.

В началото на днешното пленарно съвещание в залата още веднъж се виждаха депутати, които не носят маски или са ги сложили под брадичката си.

" Носенето на маски не е желателно, а наложително! Нека не злоупотребяваме ", прикани за следващ път сътрудниците председателстващият Емил Христов.

" Не считаме, че снимането на депутати без маска е безчинство над народните представители ", съобщи в декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков.

Думите му пристигнаха в отговор на позицията на Българска социалистическа партия, изчетена преди този момент от Валери Жаблянов.

" Ще ви припомня, че са снимани хора без маски, а вашата половина от парламентарната група бяха през вчерашния ден без маски. При състояние, че здравния министър издава заповеди за всички български жители и те биват глобявани, е обикновено медиите да проявят интерес по какъв начин се съблюдават разпоредбите в Народно събрание ", сподели още Биков от трибуната на Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР