Ваканцията през септември може да ви излезе до 30% по-евтино. Нощувките

...
Ваканцията през септември може да ви излезе до 30% по-евтино. Нощувките
Коментари Харесай

Септемврийското море до 30% по-евтино

Ваканцията през септември може да ви излезе до 30% по-евтино. 

Нощувките в хотелите са с 10-15% по-ниски, като понижението може да стигне и 20%, съобщи председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павел Косев пред Нова ТВ.

„ Цените леко понижават през септември. Точно с какъв брой е доста друго, тъй като зависи от категорията на хотела, от събитията, които се случват в него, както и от заетостта ”, изясни Косев.

Думите му бяха доказани и от туроператорът Антония Чомпалова, съгласно която понижението през идния месец постоянно е най-малко 10%. „ Цените на всички места падат през септември, естествено е друго при другите категории хотели, само че може да се стигне и до 30% понижение ”, сподели Чомпалова.

Например нощувката за един човек в петзвезден хотел ол инклузив в Слънчев бряг е приблизително 110-120 лева през август, а през септември цената пада до 90 лева на вечер. За четиризвезден хотел в Златни пясъци пък понижението е от 111 лева през август до 95 лева през деветия месец. Чомпалова изясни, че при хотелите с по-ниски категории понижението може да е по-голямо и нощувката да коства сред 60-70 лева

При къщите за посетители също има спад в цените сред 10-15% поради по-ниски обороти. Планините остават обичайно желана дестинация за отдих. „ Планината постоянно е желано място през септември ”, сподели Чомпалова. По думите й местата за настаняване в планината натъртват повече на спомагателни услуги, които влизат в цената на нощувката, а не толкоз на по-ниски цени. Например в случай че през август с нощувка за 70-80 лева се оферират закуска и вечеря, то през септември за същата цена гостите ще могат да получат и обяд, безвъзмездна напитка за „ добре пристигнали ”, или даже спа процедура.

Много хотели обаче ще затворят до края на август или при започване на септември поради липса на туристи. " Много хотели не съумяха да запълнят базата си тази година и надлежно те са си създали сметката, че за тях не е преференциално да работят и през септември ", каза туроператорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР