Ваканционният сезон е време на радост, празнуване и удоволствие. Въпреки

...
Ваканционният сезон е време на радост, празнуване и удоволствие. Въпреки
Коментари Харесай

Следпразничен детокс в три бързи стъпки


Ваканционният сезон е време на наслада, празнуване и наслаждение. Въпреки това, след седмица на празнично угощение, не е извънредно да се усещаме малко бавни и се нуждаем от отмора от почивката. Внимание, това не включва лежане на дивана, а деяние. Или другояче казано - дейна отмора.

Ако желаете да започнете по-здравословна рутина и да се отърсите от следпразничните калории, бързата и ефикасна детоксикация е тъкмо това, от което се нуждаете. В тази публикация се фокусираме върху три елементарни стъпки, които ще ви оказват помощ да се детоксикирате и да функционирате още веднъж на цялостни обороти.

Стъпка 1: Хидратацията е основна



Един от най-фундаменталните аспекти на всяка детоксикация е вярната хидратация. По време на празничния сезон се употребяват повече алкохолни, сладки и кофеинови питиета от нормално. За да дадете подтик на следпразничната си детоксикация, концентрирайте се върху увеличението на приема на вода. Водата оказва помощ за изхвърлянето на токсините, подкрепя храносмилането и усъвършенства цялостното богатство.

Започнете деня си с чаша топла вода и лимон, с цел да активирате метаболизма си и да подпомогнете храносмилането. През целия ден се стремете да пиете най-малко осем чаши вода и обмислете включването на билкови чайове за спомагателни изгоди. Хидратирането на тялото ви освен ще помогне за елиминирането на токсините, само че и ще ви подари с по-чиста кожа, по-добри енергийни равнища и по-добро изцяло здраве.

Стъпка 2: Чисто хранене



След като сте се поглезили с богати празнични храни, е време да преместите фокуса си върху чистото и питателно хранене. Избирайте свежи, непреработени храни, които са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Включете в диетата си доста плодове, зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни.

Помислете за включване на детоксикиращи храни като листни зеленчуци, горски плодове и кръстоцветни зеленчуци. Тези храни са освен богати на хранителни субстанции, само че и подкрепят естествените процеси на детоксикация на тялото. Освен това се пробвайте да намалите приема на модифицирани храни, добавени захари и несъразмерни количества кофеин и алкохол.

За да улесните планирането на всяко хранене, пригответе елементарни и уравновесени ястия, които включват многообразие от цветове и текстури. Експериментирайте с нови предписания, които съдържат съставки, известни със своите детоксикиращи свойства, и последователно въведете по-здравословни хранителни привички във вашата рутина.

Стъпка 3: Движете тялото си



Физическата интензивност е основен съставен елемент от всеки проект за детоксикация. Упражненията оказват помощ за стимулиране на лимфната система, предизвикват изпотяването и ускоряват циркулацията на кръвта, като всички те способстват за елиминирането на токсините от тялото. Изберете действия, които ви харесват, с цел да извършите процеса по-приятен и елементарен.

Независимо дали става дума за бързо вървене, йога или подготовка с висок интензитет, намерете форма на упражнение, която дава отговор на вашето равнище и желания. Стремете се към най-малко 30 минути извършения с умерена активност през множеството дни от седмицата. Това освен ще ви помогне да се отървете от непотребните празнични килограми, само че и ще усъвършенства настроението и равнищата на сила.

Впускането в следпразничен детокс не би трябвало да е сложна задача. Като се фокусирате върху хидратацията, чистото хранене и постоянните извършения, можете да се почувствате подмладени и нови. Включете тези три елементарни стъпки в рутината си и гледайте по какъв начин тялото и мозъкът ви се трансформират.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР