Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация – смъртността

...
Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация – смъртността
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Нека запазим спокойствие. Страната ни е готова за коронавируса

Важно е да запазим успокоение в тази обстановка – смъртността при този вирус не е доста висока, той визира хора, които са възрастни и с други болести.
Министърът на външните работи Екатерина Захарева съобщи изрично, че страната ни е в цялостна подготвеност, в случай че у нас бъде регистриран случай на ковид.

" Създаден е действен щаб у нас, в него има човек от Министерството на външните работи. Готови сме за ковид, има термокамери на всички летища, има и на сухопътните граници. Има медицински екипи, обезпечено е нужното количество проби, лечебните заведения се подготвени, лекарите са инструктирани ", означи още Екатерина Захариева пред bTV.

Министърът на външните работи посочи, че непрекъснато се актуализира информацията за разпространяването на вируса и се прави всичко допустимо тя да доближи до хората, които пътуват. Погрижили сме се и за консулските си чиновници, увери Захариева.

На днешния брифинг Венцислав Мутафчийски - шеф на спешния щаб поради ковид съобщи, че към този миг в страната ни няма регистрирани случаи на заболяването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР