Важно е да бъде осигурен един безпристрастен, законосъобразен и честен

...
Важно е да бъде осигурен един безпристрастен, законосъобразен и честен
Коментари Харесай

МВР вече пази машините за вота

Важно е да бъде обезпечен един неутрален, закономерен и почтен избор и да няма грам подозрение в гласоподавателя, че има някаква операция. За това ще бъда безкомпромисна. Това увери в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия вицепремиерът демография и икономическа политика и министър на туризма Марияна Николова. Правителство я натовари с отговорността  да дава отговор за организацията на изборите на 4 април.

" Тези избори са характерни и комплицирани заради обстоятелството, че сега сме в епидемиологична конюнктура при изискванията на Ковид-19 и за първи път ще се организира подобен избор. По отношение на организацията и техническата подготовка тя към този момент е почнала. Има елементи, които би трябвало да бъдат изяснени и имаше отворени въпроси, които трябваше да бъдат решени. Там се изисква административни процедури да се спазят и юридически правила, техническа организация, задоволително срещи, които би трябвало да бъдат извършени с способените институции ", съобщи вицепремиерът Николова.

Тя сподели, че през вчерашния ден са реализирани договорености с ЦИК и към този момент съответното ведомство в лицето на Министерство на вътрешните работи обезпечава защитата на склада, където се охраняват сега машините. Министерство на вътрешните работи обезпечава защитата.

" Ние осигурихме защита, по този начин както беше поръчката на държавното управление, че Министерство на вътрешните работи ще обезпечи невиждана защита и няма никакво подозрение в това, че може да има някаква операция във връзка с влизане - излизане, нерегламентиран достъп. Още от през вчерашния ден коли на жандармерията охраняват машините. Снощи имаше и приемо-предаване на няколко броя машини заради обстоятелството, че държавната организация за електронно ръководство би трябвало да извърши така наречен удостовереност на софтуера, на документите и на годността на тези механически средства, с цел да няма и грам подозрение, че има някаква нередовност ", сподели Николова.

Министър Николова е на мнение, че рестартът на туризма в световен аспект ще се случи с всеобщата имунизация на популацията.

" Здравните управляващи допускат една главно пандемична вълна поради обстоятелството, че се повишават бройките, само че имунизацията по някакъв метод ще овладее този интервал. Мисля, че всеобщата имунизация е единственото решение в туризма и неслучайно предложих на Националния имунизационен щаб всички, които работят в бранш " Туризъм " и са на първа линия да бъдат имунизирани преди летния сезон, който следва ", сподели министърът на туризма.

Николова сподели, че се разискват двустранните договорености, каквито има сред Израел и Гърция за имунизирани лица.

" Двустранните договорености сред страните може би по някакъв метод ще внесат едно успокоение във връзка с туризма ", съобщи тя.

" Към сегашния миг хотелиерският и ресторантьорският отрасъл ловко се възползват от мярката 60/40, която за нашия бранш е 80/20 и през вчерашния ден имаше съвещателен съвет в Министерството на туризма и бяха подхванати значими ограничения във връзка с бъдещия летен сезон 2021 година Браншът ще предложи основните решения, а ние ще вземем политическите решения ", сподели министър Николова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР