Важни разяснения за актуализацията на пенсиите даде топфинансистът на ИТН

...
Важни разяснения за актуализацията на пенсиите даде топфинансистът на ИТН
Коментари Харесай

Каримански каза от къде ще дойдат парите за високи пенсии

Важни уточнения за актуализацията на пенсиите даде топфинансистът на Има Такъв Народ Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия в Народно събрание.

" Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния застрахователен приход, до момента в който методът, препоръчан от служебното държавно управление, не стъпваше върху действителния застрахователен приход ", разяснява пред БНР Каримански.

По думите му е значимо да се подчертае, че средствата са обезпечени до края на годината, а за идната могат да се обезпечат от източници в обществения бранш, където могат да бъдат усъвършенствани разноските и да се покаже по-висока приходна част.

Повече средства могат съгласно Каримански да дойдат от увеличение на концесионните такси. Затова той се разгласи за преразглеждане на концесионните контракти.

" Ние пазиме интереса на страната от позиция на експлоатиране на естествените благосъстояния на страната. Ние би трябвало да се съобразяваме и с политиката на Европейска комисия за това по какъв начин и по какъв метод експлоатираме естествените си благосъстояния.... Нима сме създали всичко допустимо да усъвършенстваме стопанската система на страната ", разяснява Каримански.

Актуализацията на държавния бюджет може да бъде призната до 14 септември, счита ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР