Важна роля на БСП даде президентът Румен Радев по време

...
Важна роля на БСП даде президентът Румен Радев по време
Коментари Харесай

Радев даде важна роля на БСП

Важна роля на Българска социалистическа партия даде президентът Румен Радев по време на днешните съвещания за съставянето на кабинет.

Следващото държавно управление не може да е плод на безпринципни обединения, сподели Радев и акцентира, че тъкмо тук вижда ролята на Българска социалистическа партия.

" Тук виждам вашата роля, опит и мъдрост да търсите тези пресечни точки на целите, ясни цели и отговорност посредством деен разговор в 45-ото Народно заседание. То е гарантът, който е би трябвало да създаде новия кабинет “, сподели Радев.

 http://epicenter.bg/images/news/42021/pics/1618824938.jpg

Консултациите с вас са значими минимум по две аргументи - хилядите български жители, които ви поддържаха на тези избори свързват с вас вярата си за по-социална, солидарна и обективна България. И второ, не по-малко по значимост - вашият дълготраен опит и обичаи в парламентаризма сега са извънредно значими за намиране на баланс сред извънредно амбициозният дневен ред на 45-ото Народно събрание поради многочислените импортирани към този момент планове. И очертаването на времевия небосвод за сформиране на държавно управление със солидна парламентарна поддръжка, обърна се Радев към Нинова.

Президентът акцентира, че желае да знае каква е готовността на Българска социалистическа партия да направи кабинет при постигане на хипотезата за трети мандат.

Предизвикателствата пред страната ни са значими и те изискват сформиране по допустимо най-бързия метод на отговорно оперативно ръководство в лицето на един нов кабинет. Този кабинет не може да бъде плод и на безпринципни обединения, тъй като те единствено могат да задълбочат рецесията, безапелационен бе президентът.

Направи усещане ласкавото отношение, с което Румен Радев посрещна представителите на Българска социалистическа партия, водени персонално от партийния водач Корнелия Нинова. Заедно с нея бяха зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин, Христо Проданов, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова. В консултациите участваше и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 https://static.bnr.bg/gallery/cr/1346963aa15f599adf5f906e2c129063.jpg

„ Искам да се чуе вашето мнение и настройки. Нека е ясно при тази динамична и доста комплицирана конюнктура – аз не изключвам, на база на консултациите, които повеждам все още, хипотезата и за трети мандат. Ще задам този въпрос, както на вас, по този начин и на идващите парламентарни групи. При постигане на тази догадка за трети мандат, каква е вашата подготвеност, планове за сформиране на кабинет и разговора с другите парламентарни? Без разговор, без съгласуваност и съвещания това е извънредно сложна задача “, сподели още Румен Радев.

Ние имаме поредна политика и ясни съответни решения по всички въпроси. Сега е належащо да се сформира устойчиво държавно управление. Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ. Този модел на ръководство би трябвало да бъде преустановен. Бихме подкрепили държавното управление на втората партия, сподели Нинова и още веднъж изброи изискванията, които в събота Българска социалистическа партия дефинира на пленум, с цел да даде поддръжката си за държавно управление на " ИТН ". Сред тях са незабавни ограничения превъзмогване на икономическата и здравната рецесия, справедлива и задълбочена проверка на ръководството на Борисов, правене и приемане на проекта за възобновяване, нови изборни правила.

По тези четири целта ние сме безусловно подготвени, тъй като работим по тях в последните четири години, сподели Нинова. Тя даде образец с импортираните от Българска социалистическа партия законопроекти и с присъединяване на представители на социалистите в новосъздадената комисия за инспекция на работата на държавните управления в последните 10 година

Видеонаблюдение, машинно гласоподаване и дейна регистрация, ще са целите на Българска социалистическа партия за промени в Изборния кодекс, сподели Нинова.

Ако решите и когато третият мандат пристигна при нас, тогава ще съберем нашите групови органи и ще решим какво да кажем, сподели Нинова.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР