В зимните месеци започват грипните и болестните вълни. Всеки от нас

...
В зимните месеци започват грипните и болестните вълни.
Всеки от нас
Коментари Харесай

Кашлицата направо ме убиваше, докато един приятел не ми каза тази рецепта. Вече я препоръчвам на всички

В зимните месеци стартират грипните и болестните талази.
Всеки от нас се стреми по някакъв метод да ограничи действието на заболяванията, с цел да може да бъде здрав и във форма. Едно от най-упоритите и досадни неща, свързани с заболяванията, е кашлицата.
Понякога тя може да продължи и дни, даже седмици, откакто всички други признаци на грипа са туширани. Освен всичко друго, кашлицата може отначало да провокира болки в гърлото и неприятни последици.

Днес ви представяме един естествен способ, с който ще можем елементарно и бързо да се отървем от кашлянето.
Методът оказва помощ също и при бронхит.
И по този начин, съставките, които са ни нужни, с цел да си приготвим лечебната примес, са: 2 банана, 2 с.л. мед и 400 мл вода.
Предимството на тази примес е, че освен е потребна и ще ни излекува, само че също по този начин е вкусна и хранителна.
И по този начин, първата стъпка за приготвянето на сместа е да подготвим бананите. За задачата ги белим и ги вършим на пюре с вилица или лъжица.
Най-добре е да използваме дървен уред, с цел да могат бананите да запазят всичките си потребни свойства.

Ето и още потребни предписания за кашлица
Народната медицина предлага чай от мащерка, бъз, лайка, салвия, подсладени с мед или захар. Дафиновият лист също облекчава кашлицата. 5 листа се варят в половин литър вода към пет минути, прецежда се и се подслажда с мед, когато поизстине.
Традиционна рецепта за откашляне на секретите е отварата от примес на индрише, глава лук с външната обвивка, небетшекер или лукчета, междинната част на дюля към семките, счукани орехи дружно с черупките.
Доказана е и следната рецепта при кашлица:

една черна ряпа се издълбава по този начин, че да стане като кладенче. Напълва се с мед (2-3 с.л.) или захар и се оставя няколко часа до момента в който се изпълни със сок. Приема се по една чаена лъжичка няколко пъти на ден.
Компресите също доста успокояват кашлицата. Гърдите на болното дете се намазват с мед и се поръсват със сода за самун. Отгоре се покриват с надупчен с дебела игла вестник и престоява най-малко 2-3 часа.
Инхалациите са остаряло изпитани средство за облекчение на кашлицата. Големите деца инхалират лайка със сода, при дребните е задоволителна инхалацията в банята. Пуснете горещият душ в банята да стане като мъгла и постойте с бебето десетина минути да подиша парата. Така влажният въздух успокоява лигавиците и кашлицата понижава.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР