В здравното министерство ще бъдат представени нови функции на електронното

...
В здравното министерство ще бъдат представени нови функции на електронното
Коментари Харесай

Представят нови функции на електронното пациентско досие

В здравното министерство ще бъдат показани нови функционалности на електронното пациентско досие и на мобилното приложение, посредством което хората, притежаващи електронен автограф, могат да виждат здравната си история за избран интервал обратно.

Към момента здравноосигурените могат да проследят пациентската си информация, записана в Националната здравноинформационна система, посредством уеб страницата на Здравната каса, като вкарат ЕГН и своя ПИК от Националната организация за приходите.

Досието съдържа историята на медицинските прегледи за повече от 10 години, направени имунизации, проучвания, процедури, както и регистрирани влизания в болница. Описани са и визитите при стоматолог.

Същата информация е налична посредством приложението " еЗдраве ", което изисква дипломиран електронен автограф. От няколко месеца управлението на здравното министерство приказва за създаване на електронно уведомяване, когато в пациентското досие е написан нов обзор, проучване или хоспитализация, за самият човек да има надзор върху разноските от здравни осигуровки.

Планирано е и въвеждане на профилактичен календар, който още веднъж посредством уведомяване ще дава информация за профилактични проучвания, на които хората имат право съгласно възрастта си.     

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР