В Заседателна зала на Община Русе днес се проведе заключителната

...
В Заседателна зала на Община Русе днес се проведе заключителната
Коментари Харесай

Община Русе представи резултатите от проекта за подобряване качеството на въздуха чрез доставка на електрически автобуси и тролейбуси

В Заседателна зала на Община Русе през днешния ден се организира заключителната конференция по план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз – електрически рейсове и тролейбуси за Община Русе “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година, част от дейностите по обезпечаване на гласност и връзка по Проекта.

На събитието участваха заместник-кметът Димитър Недев, изпълнителният шеф на „ Общински Транспорт Русе “ ЕАД Александър Георгиев, както и екипът за ръководство на плана. Представени бяха изпълнените действия, постигнатите резултати и знаци.

Община Русе извършва плана от 22.10.2019 година в партньорство с “Общински Транспорт Русе “. Основната му цел е запазване на околната среда и понижаване на ФПЧ 10 посредством възстановяване характерностите на транспортните средства, обслужващи общинския превоз на територията на общината. В рамките на плана са закупени и доставени 20 електрически рейса и 15 тролейбуса, 20 станции за зареждане в тролейбусното хранилище и 4 станции за бързо зареждане посредством пантографи. Доставчик на возилата е чешката марка СОР-Либхави, а реализатор е „ Биофрог ЦЗ “ ЕООД.

Замяната на 15 тролейбуси, създадени в интервала 1982-1984 година, ще усъвършенства енергийната успеваемост на градския превоз и ще понижи в забележителна степен равнищата на фини прахови частици в атмосферата. По този метод планът способства за реализиране на Специфична цел 1 „ Намаляване замърсяването на атмосферния въздух посредством намаление количествата на ФПЧ10/NOx “ по Приоритетна ос 5 „ Подобряване качеството на атмосферния въздух “ на ОПОС 2014-2020 година

Общата инвестиция на плана е на стойност 46 771 464,30 лева с дълготрайност 50 месеца. Финансовият принос на Община Русе е в размер на 137 032 лева Финансиращ орган е Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Кохезионния фонд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР