В Западна България днес ще се задържи предимно облачно и

...
В Западна България днес ще се задържи предимно облачно и
Коментари Харесай

Хладен и мрачен ден, но ето кога да очакваме промяната

В Западна България през днешния ден ще се задържи най-вече облачно и на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд; в следобедните часове ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В източната половина от страната ще доминира слънчево време. Ще духа слаб, в източните региони – до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София - към 14°.

Над планините ще е най-вече облачно, мъгливо, тук-там със слаби превалявания от дъжд, на височина над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа до сдържан вятър от югоизток, по най-високите елементи на Рила и Пирин - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 3°.
-->
По Черноморието ще доминира слънчево време. Вятърът ще е слаб, по северното крайбрежие от югоизток, а по южното - от североизток. Максималните температури ще са 14°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е към 3 бала.

И в петък ще се задържи хладно за средата на май. Сутринта тук-там в Западна България, а след обяд единствено в изолирани планински региони там ще превали дъжд. От югозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Вятърът ще е слаб, в Дунавската низина и в източните региони - сдържан от изток. Температурите ще са към момента без основна смяна: минималните сред 4° и 9°, а оптималните - сред 14° и 19°. През почивните дни ще има повече слънце, изключително в часовете преди обяд и в събота. Вятърът краткотрайно ще отслабне, в неделя в Източна България ще бъде сдържан, от изток-югоизток. Първия ден ще е съвсем без превалявания, през втория - още веднъж тук-там, основно в Западна и Централна България, ще превали временен дъжд, в планините е допустимо и да прегърми. Минималните температури ще останат без особена смяна, дневните ще се покачат с 4-5 градуса. През първата половина от новата седмица стоплянето ще продължи и дневните температури ще бъдат към, в обособени региони и над 25°, а утринните в множеството места ще са над 10°. Вятърът от изток ще отслабне, във вторник ще се ориентира от юг-югозапад. Въздушната маса над страната ще стане по-неустойчива, ще превали и прегърми, в понеделник, основно в западната половина от страната, във вторник и сряда - и на изток.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР