В закона за бюджета липсва каквото и да е увеличение

...
В закона за бюджета липсва каквото и да е увеличение
Коментари Харесай

Ще плаща ли МВР по 520 лв. за полицейско яке? Говори синдикалист

В закона за бюджета липсва каквото и да е нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. " Вече втора година изоставаме с 15% от сътрудници в други структури на сигурност. Другите 5% са желани поради инфлацията. Министър-председателят направи нещо обикновено - извика ни на договаряния, а през това време митингите ще не престават. Министерство на вътрешните работи се нуждае от всеобхватна промяна, за това сме на едно мнение ", съобщи пред НоваНюз Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Според него ще се види какви средства ще са нужни и за униформено облекло. " Надяваме се да не приказваме за 510-520 лв. за полицейско яке, а в случай че цените са високи, най-малко да става дума и за качество ", посочи Попов.

Той разяснява и проблема с служителите на реда на митинга на " Възраждане ". " Беше направена една крачка повече от нужното, в желанието да се покаже, че полицията не счита да употребява сериозна мощ. В някои случаи това може да бъде приветствано, в други не съм напълно сигурен ", сподели Попов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР