В заглавието няма грешка. Има просто парадоксално двойно отрицание, което

...
В заглавието няма грешка. Има просто парадоксално двойно отрицание, което
Коментари Харесай

Песков и Путин дружно: ЧВК „Вагнер“ вече я няма, но никога не е съществувала. Въпросът се изучава


В заглавието няма неточност. Има просто парадоксално двойно отричане, което може да бъде родено единствено в Кремъл и необятните покрайнини. Тук, въпреки и мъчно, обясняваме по какъв начин.

Въпросът за статута на частните военни компании ще бъде прегледан, само че в този момент е ясно, че ЧВК „ Вагнер “ като юридическо лице „ не съществува и не е съществувала “, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, прочут още и като „ Устата на Путин “.

Песков добави, че „ комплицираният въпрос с юридическия статут би трябвало да бъде изучен “, съобщи БиБиСи.

Как я е нямало ЧВК „ Вагнер “, откакто е воювала и в Африка, и в Сирия, и в Украйна, Песков не изясни. Нито кой и по какъв начин е управлявал войската, оръжията, офисите и рекламните билбордове из цяла Русия – това също е незнайно. А че не е частна – това разгласи самият Путин дни след метежа на Пригожин. Той изясни, че ЧВК „ Вагнер “ е била напълно на прехрана от съветската страна.

„ От Министерството на защитата, от държавния бюджет, ние напълно финансирахме тази група “, съобщи президентът. (Нещо, което тотално опонира на изказванията на Пригожин от самото начало на „ несъществуването “ на Частната военна компания „ Вагнер “.)

Фактически прессекретарят Песков повтори обърканите приказки на господаря си Путин, който през вчерашния ден за пръв път разяснява срещата си с Евгений Пригожин и офицери от неговата частна военна компания, която не съществува. Тайната намира се състояла в Кремъл, 5 дни след устроения от вагнеровците бунт и убийството на 15 съветски водачи, които се опитваха да ги озаптят с хеликоптери и аероплан.

„ Ами ЧВК „ Вагнер “ не съществува! У нас няма закон за частните военни компании! Просто не съществува! “, съобщи Путин пред велможа публицист. После се поправи: „ Има такава група, само че тя юридически не съществува. “

По този метод Путин призна, че ЧВК „ Вагнер “ през всичките тези години е била отвън закона, тъй като в Русия по закон не могат да съществуват частни военни формирования, напомня БиБиСи.

Според версията на Путин „ Вагнер “ е получила от страната за интервала от май 2022 година до 2023 година към 86 милиарда рубли (860 милиона евро) заплати и бонуси, плюс към 110 милиарда рубли (1,1 милиарда евро) за застраховки на ранените и починалите „ ненаемници “.

Така юридическият абсурд по какъв начин и по какви фактури съветската страна е плащала милиарди на нещо, което не съществува, остава неразбираем даже на съветския президент. Но той щял бил да разбере по какъв начин, Песков даде обещание.

Дотогава ще тънем в догадки кой съвсем завладя Бахмут с цената на 20-30 хиляди жертви и кой псуваше Шойгу, че не му дава задоволително снаряди.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР