В забързаното ежедневие родителите най-често купуват коледните играчки за децата в

...
В забързаното ежедневие родителите най-често купуват коледните играчки за децата в
Коментари Харесай

Не купувайте играчки без маркировка CE на опаковката

В забързаното всекидневие родителите най-често купуват коледните играчки за децата в последния миг. Според европейската статистика всяко дете получава по Коледа и Нова година средно по 8 играчки. Проучвания на френската асоциация „ 60 милиона потребители “ сочат, че 43% от изделията, които са ревизирали, не дават отговор на условията, а 16% крият рискове за здравето на децата. Как да избегнем рисковете и да зарадваме децата си с безвредни и потребни дарове, поучават от българската организация " Активни консуматори ".

Купувайте от сигурни магазини

Когато избирате играчка, постоянно купувайте от сигурни магазини и онлайн пунктове за продажба. Те дават отговор за продуктите, които продават, и нормално одобряват рекламации. Нелоялните търговци обаче постоянно подценяват условията за сигурност и здраве и е допустимо да ви предложат фалшива стока. Затова проверявайте деликатно при покупка играчките, а също по този начин и подарените от ваши близки и родственици дали на опаковките им е сложена маркировката съдебна експертиза. Тя е наложителна за европейския пазар и подсигурява, че даден артикул е бил подложен на оценка от производителя и дава отговор на условията за сигурност, здраве и запазване на околната среда.

Стриктно спазвайте напътствията за възрастта

Отнасяйте се съществено към рекомендациите за възрастта и сигурността. Избирайте играчки, които са подобаващи за годините, качествата и уменията на детето. Защото тези произведения, които не са предопределени за конкретната възрастова група, могат да ги наранят. Бъдете изключително деликатни към признака за неприспособимост за деца на възраст под 3 години, придружавани от напътствие за заплахата. Не купувайте за деца на възраст под 3 години играчки с дребни елементи, които могат да се отделят, защото тези деца постоянно поставят играчките в устата си и могат да се задавят.    

Опаковката също може да бъде рискова, по тази причина не оставяйте детето да си играе с нея. Особено рискови са полимерните опаковки, защото може да възникне риск от задушаване.

Четете всички инструкции 

След като купите играчка, следвайте деликатно инструкциите за вярното й сглобяване и потребление. Запазете приложените към играчката указания и информация на сигурно място. Наблюдавайте децата, до момента в който играят - уверете се, че всички играчки се употребяват по планувания метод. При игра с тротинетки, ролкови кънки и велосипеди трябва постоянно да се носят каски и други защитни средства.

Разтребвайте играчките след игра

Проверявайте играчките понякога за счупвания и изхабяване, които могат да причинят пострадване и да повлияят на здравето и сигурността на децата. Незабавно отстранете счупените играчки. Учете децата си да си разтребват играчките, с цел да се избегнат злополуките. Не ги оставяйте разхвърляни вкъщи по пода или по стълби.

При въпроси относно сигурността на играчките винаги се обръщайте към производителя, продавача или съответния обществен орган - Комисия за отбрана на потребителите. На уеб страницата на системата на Европейски Съюз за бързо предизвестие (RAPEX): http://ec.europa.eu/rapex са показани подробни данни за рискови артикули, които са изтеглени от пазара.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР