В Южна Корея бе открита първата секция на тестовия полигон

...
В Южна Корея бе открита първата секция на тестовия полигон
Коментари Харесай

Южна Корея строи град за тестване на автономни робомобили

В Южна Корея бе открита първата секция на тестовия полигон за роботизирани коли с повърхност 323 749 квадратни метра. Площадката носи името K-City и се намира на към 32 километра от столицата Сеул.
Местният Korea Herald заяви, че за симулирането на действителни южнокорейски пътища и улици, в обекта ще бъдат издигнати централни градски и околовръстни пътища, градска инфраструктура и доста жилищни здания. Проектът се строи на части, като в този момент е направена единствено първата секция, включваща четирилентов път. Проектът би трябвало да бъде приключен и да стартира да се употребява към края на 2018 година. Тук ще организират тестванията и образованието на своите самостоятелни коли Samsung, SK Telecom, Hyundai и Kia Motors.



Южна Корея има доста амбициозни проекти във връзка с самостоятелния превоз. Строителството на големия град-полигон има за цел основаването на транспортни средства с трето равнище на самостоятелност през идващите три години.

Съединени американски щати към този момент има сходен полигон. Waymo построи в калифорнийската пустиня полигона Castle с повърхност 404 668 квадратни метра. Мичиганският университет се зае със основаването на голям полигон на мястото на някогашните фабрики на General Motors. Този полигон би трябвало да стартира работа до края на годината, а площта му е 1,4 квадратни километра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР