В Югоизточна Полша пристигнаха първите американски военни в подкрепа на

...
В Югоизточна Полша пристигнаха първите американски военни в подкрепа на
Коментари Харесай

Американски войници пристигат в Полша. Ще бранят ли Украйна?

В Югоизточна Полша дойдоха първите американски военни в поддръжка на съдружниците от НАТО в Източна Европа на фона на напрежението към скупчването на съветски войски наоколо до украинската граница, съобщи Ройтерс.

Малък аероплан, който, съгласно източник от полската войска, е превозвал военни от командния състав на американската войска, се приземи тази заран на летището Жешов-Яшонка, в югоизточната част на страната. В момента към момента тече подготовката в полската база, която е ситуирана наоколо до украинската граница, където ще бъдат настанени военните. Те са от 82-а американска десантна дивизия, добавя Франс прес.

В сряда американският президент Джо Байдън разпореди в допълнение разполагане на близо 3000 военни в Полша и Румъния, които да охраняват Източна Европа при положение на разгръщане на украинската рецесия.

Около 1700 военнослужещи, главно десантници от 82-ра въздушнодесантна дивизия на американската войска, ще бъдат трансферирани в Полша от базата Форт Браг (Северна Каролина). А основаният в немският град Филзек американски батальон " Страйкър ", чиито състав е от към 1000 души, ще бъде предислоциран в Румъния.

Вчера в Германия също дойдоха спомагателни американски военни елементи.

Русия отхвърля да има проекти за инвазия в Украйна, само че е разположила повече от 100 000 военни наоколо до украинската граница. Москва съобщи, че може да предприеме военни ограничения, без да прецизира какви, ако настояванията й не бъдат изпълнени. Едно от тези претенции е НАТО да обещае, че в никакъв случай няма да одобри Киев за собствен член.

Очаква се на идната среща на НАТО, планувана за 16 и 17 февруари, министрите на защитата на страните членки да обсъдят изпращането на още подкрепления.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР