В условията на икономически спад някои пазари, като например Камбоджа,

...
В условията на икономически спад някои пазари, като например Камбоджа,
Коментари Харесай

Ето как да се подготвим за финансова криза

В изискванията на стопански спад някои пазари, като да вземем за пример Камбоджа, демонстрираха забележителна резистентност и се показаха по-добре от доста други.

Изготвянето на самодеен проект за финансова рецесия зависи от самостоятелни съображения, в това число месечни разноски, съществуваща задлъжнялост и бъдещи условия на живот.

Препоръки за бизнесмени и вложители:

1. Диверсификация с задгранични валути

В последно време няколко задгранични валути са изправени пред провокации спрямо щатския $. Историята обаче споделя друго. През последното десетилетие щатският $ сподели накърнимост по отношение на голям брой валути.

Понастоящем това дава опция за придобиване на подценени задгранични валути. Сред тях сингапурският $ се откроява като надеждно леговище, предлагащо по-висока рентабилност и служещо като хедж против евентуалното обезценяване на $.

Притежаването на задгранични валути в офшорна депозитарна сметка съставлява ефикасна тактика за повишение на доходността на паричните наличия, противодействаща на въздействието на негативните лихвени проценти, постоянно прилагани от държавните управления и централните банки по време на финансова рецесия.

2. Възприемайте различни валути

В допълнение към фиатните валути обмислете опцията да притежавате различни активи като злато, сребро и криптовалути. Централните банки в разрастващите се стопански системи натрупват златни запаси, признавайки цената му като несъмнено леговище по време на стопански разтърсвания. Този метод може да бъде общопризнат и от физическите лица.

Притежаването на злато и сребро обезпечава предотвратяване от пазарна суматоха и предлага спомагателна отбрана от евентуални държавни интервенции. Офшорното запазване на благородни метали, без значение от банковата система, обезпечава дискретност и правна ирелевантност за избрани националности, като способства за цялостна тактика за подготвеност за финансова рецесия.

3. Установяване на офшорно банково наличие

Защитата на част от ликвидните ви активи в чужбина обезпечава спомагателен пласт сигурност и сдържаност. Историческите събития в Кипър, Гърция, Аржентина и други страни демонстрират евентуалната накърнимост на локалните банки в неспокойни времена.

Откриването на офшорна банкова сметка освен улеснява валутната диверсификация и достъпа до нови капиталови благоприятни условия, само че и защищава част от средствата ви от бюрократични ограничавания или случайни ограничавания, наложени от финансовите институции.

Поддържането на голям брой дебитни карти от международни банки усъвършенства достъпа до паричните запаси. Юрисдикции като Панама, които са освободени от районни финансови суматохи, оферират в допълнение равнище на сигурност. Важно е да се подчертае, че офшорното банкиране е обвързвано с рационално ръководство на активите, а консултацията с интернационален данъчен съветник е целесъобразна за съблюдаване на условията за отчетност.

4. Подсилване на стабилността на приходите

Независимо от местоположението на бизнеса, обезпечаването на портативен поток от приходи е от първостепенно значение за подсилване против финансова неустойчивост. Диверсифицирането на източниците на приход в разнообразни локации и вложения, като да вземем за пример недвижими парцели в разнообразни страни, може да понижи рисковете, свързани с местни стопански спадове.

Приспособяването на тактиката за систематизиране на активите с диверсификация в чужбина способства за постоянна финансова основа. Освен това гарантирането, че главният ви източник на приход не е привързан с закрепено място, е от решаващо значение за превъзмогване на въздействието на финансова рецесия.

5. Дайте приоритет на ликвидността

Поддържането на запас от леснодостъпни парични средства е крайъгълният камък на финансовата резистентност. Макар че ликвидността може да приема разнообразни форми, незабавният достъп до пари в брой разрешава продължение на бизнес интервенциите, възнагражденията на личния състав и поддръжката на фамилията през сложни интервали.

Въпреки че съхранението на злато в офшорни зони и срочните депозити оферират привлекателни благоприятни условия, смисъла на леснодостъпните парични средства не може да бъде надценено. Диверсификацията на ликвидността в голям брой локални и интернационалните банки ускорява отбраната против непредвидени събития.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР