В управляващата коалиция има съгласие за намаляване на ДДС върху

...
В управляващата коалиция има съгласие за намаляване на ДДС върху
Коментари Харесай

Има съгласие за намаляване на ДДС за хляба, плодовете и зеленчуците

В ръководещата коалиция има единодушие за понижаване на Данък добавена стойност върху цените на хляба, плодовете и зеленчуците, разяснява се в това число и нулева ставка. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия предлага понижените доходи от измененията в Данък добавена стойност да бъдат обезщетени от облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения.

За взимане на дефинитивно решение се изчакват плановете на финансовото министерство:

" Необходимо е финансово да се види - и това е доста значимо, какъв брой по-малко доходи ще влязат от това и по какъв начин те могат да бъдат обезщетени от различен доход. Ето, ние даваме решение: другият доход може да пристигна от облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения ", уточни вицепремиерът.

Мярката ще важи освен за държавните, само че и за частните сдружения, акцентира Нинова:

" Защото решението да се вземе дял единствено от държавните енергийни сдружения,  поставя държавният и частният бранш в неравнопоставено състояние ".

По думите й несъгласие сред сътрудниците в ръководещата коалиция има по две тематики: за въвеждане на необлагаем най-малко върху приходите и за таван на цените на някои артикули.

Тя не приема възраженията, че таван на цените би довел до разтърсване на пазара:

" Как е допустимо и не изчезват стоките в Испания, в Румъния, в Гърция и в Унгария - това се ползва от месеци и няма разтърсване. Просто се оказва помощ на хората с таван на цените ".

От Българска социалистическа партия оферират няколко разновидността за преизчисление на пенсиите:

" Спорим към момента по растежа на минималната работна заплата, т.е. нищо не е готово като решение ", сподели Нинова.

Срокът за намиране на решение за съответните антиинфлационни ограничения е явен. Те би трябвало да залегнат в актуализацията на бюджета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР