В Унгария днес започва процесът срещу група трафиканти на хора,

...
В Унгария днес започва процесът срещу група трафиканти на хора,
Коментари Харесай

Унгария изправя пред съда българските каналджии, в чийто камион ковчег се задушиха 71 мигранти

В Унгария през днешния ден стартира процесът против група трафиканти на хора, измежду които и трима българи. По тяхна виновност преди две години в камион в Австрия се задушиха 71 мигранти.
Возилото с мъртвите хора беше намерено през август 2015 година на автомагистрала покрай Виена.

Обвиняеми са общо 11 души. Освен нашите сънародници, другите на подсъдимата пейка са от Афганистан и един ливанец с български паспорт. Двама от тях към момента се търсят от полицията, оповестява bTV.

Според унгарската прокуратура, преди трагичния случай незаконната група е съумяла да прекара в Западна Европа над 1200 незаконни имигранти.

Припомняме, че на 27 август 2015 година телата на 71 души бяха открити в товарното помещение на камион с унгарска регистрация, зарязан на автомагистрала в Австрия. Сред починалите са 59 мъже, 8 дами и 4 деца. Вратите на товарната част на транспортното средство са били и завързани с тел, което е направило бягството на хората вътре невероятно.

Австрия издаде шест европейски заповеди за арест във връзка със случая. Вследствие бяха задържани шестима души – петима в Унгария и един в България. Петима от арестуваните са българи, а един е афганистански жител. Освен на Цветанов българската Специализираната прокуратура образува наказателно произвеждане и против останали каналджиите, работили с него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР