В Украйна битката за Бахмут се стабилизира, заяви главнокомандващият на

...
В Украйна битката за Бахмут се стабилизира, заяви главнокомандващият на
Коментари Харесай

Битката за украинския град Бахмут се стабилизира

В Украйна борбата за Бахмут " се стабилизира ", съобщи главнокомандващият на украинските въоръжени сили - военачалник Валерий Залужни.

Според Киев, руснаците не са се отказали от града, макар че успеха там има повече алегорично, в сравнение с стратегическо значение.

Най-малко 10 души починаха, а най-малко 20 са ранени след серия съветски офанзива в разнообразни елементи на Украйна. Според военни специалисти, Москва дава признаци на безпокойствие поради предстоящото украинско контранастъпление.

Руските войски нападат северния и южния бранш на фронтовата линия в Донбас, оповестява министерството на защитата. Освен край Бахмут, яростни боеве се водят по линията Лиман - Купянск.

Украйна няма да не помни починалите герои и дейностите на съветските окупатори ще бъдат осъдени - това сподели в среднощното си послание президентът Зеленски.

" Искам да загатна всички бойци, които се борят с окупаторите в отговор на терора, които разкриват вражеските позиции, от които врагът нападна градовете ни. Всяка разрушена такава позиция значи избавен украински живот. Благодаря на въоръжените сили, разузнаването, службите за сигурност - на всички, които извършват тези задания. Това е обективен отговор за тези, които са източник на тероризъм. Врагът би трябвало да знае - Украйна няма да елементарни обиди против нашия народ, няма да не помни починалите и ранените. Всички съветски терористи ще бъдат разгромени ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР