НАТО: Предложенията на Путин не са предложения за мир, а

...
НАТО: Предложенията на Путин не са предложения за мир, а
Коментари Харесай

Условията на Путин не са за мир, а за повече агресия, каза Йенс Столтенберг

НАТО: Предложенията на Путин не са оферти за мир, а за повече експанзия и окупация

Предложението на Владимир Путин за започване на мирни договаряния за Украйна не са мирни оферти, а за повече експанзия и окупация - по този начин генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разяснява изискванията на съветския държавен глава:



" Не Украйна е тази, която би трябвало да изтегли силите си от украинска територия. Русия би трябвало да се изтегли от окупираната украинска територия. Това предложение на процедура значи, че Русия би имала правото да окупира още повече украинска земя. Твърдението им, че тези четири области не са украински, демонстрира само, че предлагането не е направено в дух на съгласие ".

По-рано в петък Путин изиска украинските войски да бъдат изведени изцяло от Донецка и Луганска национална република, Херсонска и Запорожка област, освен това от цялата територия на тези райони в административните им граници, които са съществували сега на влизането им в Украйна, както и отвод на Киев от проекти за присъединение към НАТО, като условия за преустановяване на огъня и за началото на мирни договаряния.

Путин окупира нелегално суверенна територия и не е в позиция да диктува условия. Това сподели американският секретар по защитата Лойд Остин в отговор на въпрос за изискванията на съветския държавен глава за започване на мирни договаряния за войната в Украйна:



" Путин окупира нелегално украинска суверенна територия и въобще не е в позиция да диктува на Украйна какво да прави за възобновяване на мира. Това е тъкмо това държание, което не желаеме да виждаме. Не желаеме да виждаме по какъв начин водач на една страна се разсънва един ден и взема решение, че желае да заличава граници и да анексира територии на съседите си. Това не е светът, в който някой въобще би желал да живее.

Остин сподели още, че Путин може да спре войната още през днешния ден, в случай че изтегли войските си от Украйна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР