В учението на Петър Дънов са скрити множество отговори, които

...
В учението на Петър Дънов са скрити множество отговори, които
Коментари Харесай

Петър Дънов: Майките ще спасят света

В учението на Петър Дънов са скрити голям брой отговори, които той е закодирал в своите беседи. Учителя ни е оставил скъпи послания, които дават един изцяло нов взор към живота, силата с която би трябвало да го живеем и същността на любовта.

Малко се приказва за отношението на Дънов към дамите и майките, а за него женският принцип носи живот и обич. Той в действителност е отговорът, който ние напразно търсим, а думите му получават още по-голям смисъл в изискванията, в които живеем през днешния ден.



10 мъдри мисли на Дънов за дамата и майката:

„ Майките ще спасят света.”

„ Който мисли, че светът може да се избави отвън майката, се заблуждава. Всички учители би трябвало да се наредят към майката.”

„ Жените ще спасят света. Жената би трябвало да стане обич и когато стане обич, тя ще откри същинския път за повдигането на света.”

“Любовта на майката има възвишен генезис. Тя не е от този свят. Тя иде от небесните сфери, с цел да покаже, че любовта ръководи света.”

"Казвам: има една единствена мощ в света, която може да унищожи войната и да внесе миpа. Коя е тази мощ? - Жената! Ако всички дами се сплотят и кажат: От през днешния ден към този момент не раждаме нарушители! - те ще турят точка на вoйнaта. И в случай че всяка майка каже на сина си: Убивaш ли брат си, аз се отхвърлям от теб, ти не си мой наследник! - вoйнaта ще пристигна до своя край. "



“Сегашните философи и мъдреци би трябвало да изправят връзките си към дамата. Повечето философи, учени, поети споделят, че мозъкът на дамата тежал по-малко от този на мъжа. Че възприятията й били неустойчиви, че тя била глупава и така нататък Чудно нещо! Жената ражда деца, с които поддържа цялото човечество, а все пак я смятат по- долностояща и по-глупава от мъжа. За да имате ясна визия за дамата, вие не би трябвало да я разглеждате настрана, като единица, само че я разглеждайте като същност, в нейната непокътнатост. Мощно, велико нещо е дамата в природата. Извадите ли женския принцип от живота, незабавно ще пристигна гибелта. Женският детайл, или женският принцип е притежател на живота. “

“Бъдещето е на дамата, на майката, на сестрата. Тя е проводник на любовта. Само посредством дамата ще пристигна любовта, а не посредством мъжа. Под майка, сестра, жена разбирам онази идеална форма, посредством която любовта може да се прояви.”

“Майката би трябвало да употребява мощното оръжие, което природата е дала в нейните ръце - любовта като учебен фактор.”



“Днес хорските сърца са заобиколени с ледени стени. Хората си приказват, само че не се познават. Само когато погледнете някого през очите на любовта, тогава от вашата душа излиза една светлина, която ще го освети и в нея ще го видите хубав. Това прави майката. Ето зашо, тя познава положителното, красивото у детето по-добре, в сравнение с какъв да е различен.”

“Каква би трябвало да бъде задачата на актуалното общество, както и на актуалната страна? Повдигане на дамата. Повдигнете дамата на ситуацията, в което в миналото се е намирала! Поставете дамата на това ходило, на което се е намирала в началото и ще видите, че в продължение на 25 години светът ще се поправи. Спасението на света е в повдигането на дамата. Не повдигнете ли дамата и не се ли повдигне тя сама, от на никое място другаде не може да пристигна спасението.”
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР