В тясна координация с правителствата в Източна и Югоизточна Европа,

...
В тясна координация с правителствата в Източна и Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

Мащабни кампании за ваксинация в Източна и Югоизточна Европа готви ЕС

В тясна съгласуваност с държавните управления в Източна и Югоизточна Европа, Европейската комисия сега приготвя огромни акции за осведоменост по отношение на нуждата от имунизация, оповестява порталът Euractiv.

Източник от Европейска комисия е декларирал пред Euractiv, че Комисията приготвя акция за повишение на осведомеността под формата на видеоклипове, с цел да подчертае нуждата от имунизация. Тя ще бъде съобразена с потребностите и особеностите на страните в Източна Европа.

Според източника планът към момента е в ранен стадий, само че Брюксел подчертавал значимостта му, като се има поради, че разликата във имунизирането сред Източна и Западна Европа остава забележителна. Процентът на имунизиране в източните и югоизточните държави-членки на Европейски Съюз остава доста под междинния за Европейски Съюз.

" Ако имунизацията в Източна Европа не се форсира, в никакъв случай няма да сложим завършек на пандемията ", споделил източникът. Цифрите са изключително разочароващи в България и Румъния.

Според плана на заключителния документ от среща на върха по-късно тази седмица, водачите на Европейски Съюз са извънредно деликатни във формулировката във връзка с полемиката за въвеждане на наложителна имунизация.

" Европейският съвет удостоверява жизненоважното значение на имунизацията в битката против пандемията. В този подтекст от основно значение е превъзмогването на съмненията по отношение на имунизациите, както и оправянето с дезинформацията ", се споделя в квалифицираното проектозаключение на европейските водачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР