В цялата страна граждани излязоха на протест срещу насилието над

...
В цялата страна граждани излязоха на протест срещу насилието над
Коментари Харесай

Протест срещу насилието събра стопани и любители на животните

В цялата страна жители излязоха на митинг против насилието над животни. Част от протестиращите бяха дружно с домашните си любимци - кучета.

Протестът е проведен на национално равнище за повторно след случая на принуждение против кучето Мечо, който провокира голям брой реакции.
-->
“Днес организираме народен митинг, който е напълно против насилието и насилниците, като множеството хора тук са против насилието над животни, тъй като считаме, че това е първоизточникът, към който се обръщат така наречен насилници ”, сподели Лилия Желязкова, част от админите на групата " Справедливост за Мечо ", която се причисли към митинга в София. По думите ѝ в един миг насилниците минават към деца, дами, възрастни хора, по-слабите публични групи.

В отбрана на животните се оповестиха и хора от Габрово и Враца.

Според жителите в Габрово има някакъв напредък в работата на институциите. Те споделят, че би трябвало обществото да бъде по-настоятелно, по-често в мирни демонстрации да се демонстрира несъгласието против насилниците на животни. Институциите би трябвало да правят по-задълбочена и виновна предварителна защита.

Протестиращите обявиха, че ще провеждат нови мирни дейности, показвайки несъгласието си с отношението на  насилниците на животни.

Общите претенции на протестиращите във Враца са обективни присъди за насилниците, по-строго използване на Закона за отбрана на животните и Наказателния кодекс, работеща зоополиция, съблюдаване на законите на общинско равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР