В централата на Международната хандбална федерация беше изтеглен жребият за

...
В централата на Международната хандбална федерация беше изтеглен жребият за
Коментари Харесай

Ясни са съперниците на България на Световната купа по хандбал във Варна


В централата на Международната хандбална федерация беше изтеглен жребият за групите на шампионата за мъже от Световната купа по хандбал, който ще се организира от 25 до 30 април в Двореца на културата и спорта във Варна.

В конкуренцията ще вземат присъединяване 12 тима. Европейските отбори са Андора, Азербайджан, Кипър, Англия, Молдова, Малта и България. Представители на останалите континенти ще бъдат Австралия, Куба (Северна Америка и Карибите), Гватемала (Южна и Централна Америка), дебютантът Индия (Азия) и Нигерия (Африка).

В първата фаза на Световната купа тимовете ще спорят в четири групи. След попълването на четирите групи с по два отбора при жребия, като хазаин на проявата България имаше правото на избор. В конферентна връзка треньорският щаб на българския мъжки народен тим реши съставът ни да играе в група „ D “, в която откриха място още съставите на Азербайджан и Нигерия.

Разпределението в групите е следното:

Група A:  Малта, Андора, Индия

Група B:  Кипър, Молдова, Австралия

Група C:  Англия, Куба, Гватемала

Група D:  Азербайджан,  България , Нигерия

Победителите от четирите групи ще се класират за полуфиналите, вторите ще спорят в потока за 5-8 място, а третите – за 9-12-то.

Първият мач на българския отбор, воден от треньорското трио Илиян Василев, Димитър Николов и Николай Георгиев, ще бъде против Азербайджан на 25 април, а на 26-и ще премерим сили с Нигерия.

Регламентът за присъединяване планува състезателите в тимовете да бъдат на възраст сред 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

България е един от трите тима в Световната купа`2023, дружно с Англия и Малта, които са взели участие във всичките издания на тази конкуренция. През 2015-та в Косово отборът ни зае 11 място, през 2017-та в Габрово и Велико Търново се класира на пета позиция, а през 2019-та завоюва бронзовите медали в Грузия.

България е и първата страна, която за повторно ще бъде хазаин на тази демонстрация на Международната хандбална федерация.

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР