В центъра на украинския град се водят сражения с обкръжени

...
В центъра на украинския град се водят сражения с обкръжени
Коментари Харесай

Руските войски превзеха Соледар

В центъра на украинския град се водят сражения с обкръжени бойци

Украинският президент Володимир Зеленски лиши поданството на четирима души, които упрекна в измяна в интерес на Русия. Междувременно стана ясно, че град Соледар, за който се водеха яростни боеве, към този момент е под съветски надзор.

Цялата територия на Соледар е взета под надзор от на бойците „ Вагнер ", заяви в „ Телеграм “ ръководителят на съветската военна формация Егений Пригожин, представен от. Той посочи, че в центъра на града се водят сражения с обкръжени бойци и по-късно ще бъде обявен броят на пленените украински военни.

Снощи съветските сили са бомбардирали Харков, няколко часа след визитата там на немския външен министър Аналена Бербок, заяви регионалният шеф.

В Киев президентът Володимир Зеленски насочи апел към съдружниците за още оръжия. Той разгласи, че е лишил украинското поданство на предприемача Виктор Медведчук, доближен до съветския президент Владимир Путин, който дружно с други трима упрекна в държавна измяна в интерес на Русия.

68-годишният Медведчук, който над 20 години защитаваше ползите на Путин в Украйна, беше предаден на Русия по време на замяна на пленници предходната година, откакто прекара над пет месеца в украински арест. Медведчук е обект и на американски и английски наказания.

От Пентагона обявиха, че от идната седмица украински военни ще бъдат обучавани във военна база в щата Оклахома по какъв начин боравят със системите за противовъздушна защита " Пейтриът ".

В края на предходната година от Вашингтон осведомиха, че ще доставят системите, за които Киев упорства отдавна.

Руският омбудсман Татяна Москалкова заяви в „ Телеграм “, че се е срещнала с украинския си сътрудник Дмитро Лубинец и двамата са разискали въпроса за даване на филантропична помощ на жителите на двете страни ". Преди диалога в Турция Лубинец загатна за нова замяна на пленници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР