В центъра на кампанията е 4-минутният документален филм Използвай гласа

...
В центъра на кампанията е 4-минутният документален филм Използвай гласа
Коментари Харесай

В името на демокрацията: Възрастни европейци за това колко е важн...

В центъра на акцията е 4-минутният документален филм „ Използвай гласа си “, който показва разказите на възрастни европейци за персоналните им прекарвания от повратни моменти в историята на Европа и техните послания за народна власт към поколенията, които идват след тях.

 

Участниците в документалния филм са възрастни европейци от 10 страни членки на Европейския съюз. Те са хора, които са живели задоволително дълго, с цел да видят по какъв начин светът се трансформира фундаментално. Изпитали са силата на демокрацията, повлияла върху живота им - или тъй като са живели без нея в даден миг, или тъй като са изпитали нейната чупливост по разнообразни способи.

 

" Днес демокрацията в Европейския съюз е по-важна от всеки път. Вашият глас ще дефинира посоката на Европа през идващите пет години. Тя ще реши в каква Европа желаеме да живеем. Не позволявайте на никого да избира вместо вас, гласувайте на 6—9 юни 2024 година Всеки глас е от голяма важност ", съобщи ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола.

На европейските избори през 2019 година са дали своят вот повече от половината от отговарящите на изискванията гласоподаватели (50,6%). Проучването на Евробарометър от пролетта на 2024 година, което обхвана над 26 000 респонденти във всички страни – членки на Европейски Съюз, сподели, че 60% от европейците се интересуват от изборите на 6—9 юни 2024 година, което е с единадесет пункта повече, в сравнение с напролет на 2019 година (три месеца преди предходните европейски избори). Освен това 71% споделят, че е евентуално да гласоподават – още веднъж с 10 процентни пункта повече от предния път.

 

Констатациите демонстрират също по този начин, че четирима от всеки петима европейци са съгласни, че „ гласуването е значимо, с цел да се резервира демокрацията мощна “ (81%) и че „ гласуването е значимо, с цел да се подсигурява по-добро бъдеще за идващите генерации “ (84%). Осем от всеки 10 европейци (81%) считат, че гласуването е още по-важно поради актуалната геополитическа обстановка.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР