В третия сезон на първата в света електрическа едномаркова рали

...
В третия сезон на първата в света електрическа едномаркова рали
Коментари Харесай

Дамите навлизат яко в ADAC Opel Electric Rally Cup 2023 - видео

В третия сезон на първата в света електрическа едномаркова рали купа „ ADAC Opel Electric Rally Cup “ крепко навлиза и светът на дамите. Заедно с гост-пилотката Синди Алеман, не по-малко от девет дами бяха ситуирани от лявата или дясната страна на пилотската кабина на 100 квт/136 к.с. акумулаторна електрическа Opel Corsa Rally Electric по време на Рали дю Шабле в Швейцария.

В началото на сезон 2023 на ADAC Rallye Sulingen мъжката конкуренция явно трябваше да одобри, че никога освен олимпийската концепция движи дамите в ралито, когато Сара Румо сподели впечатляващо „ bonjour “ с най-хубаво време в първият специфичен стадий.

Тя не се усеща като непозната в света на мъжете: „ Преследвам задачите си и се пробвам да се утвърдя против конкуренцията – без значение от пола. Точно по тази причина намирам шампионата ADAC Opel Electric Rally Cup за толкоз забавен. Всеки има един и същи автомобил, единствено екипажът в кабината прави разликата ".



Ако дамите към момента са по-слабо показани зад кормилото на спортна кола спрямо техните противници мъже, салдото е доста по-равномерен измежду рали навигаторите. По-скоро дамите даже са доста известни на " горещия стол ".

„ Мисля, че дамите не просто бързат, те мислят повече и се пробват да проучват нещата умерено, преди да се захванат с тях. Жените нормално са по-спокойни и по-способни да смъкват напрежението от водача. Те са склонни да бъдат добре проведени и могат да държат доста неща на фокус по едно и също време “, изяснява 29-годишната Джули Амблар, чийто татко е бил рали водач, а майка й му е навигатор.

Корнелия Неменич, която неотдавна отпразнува третата си победа за сезона в ADAC Opel Electric Rally Cup дружно с Макс Райтер на рали Weiz, загатва различен аспект: „ Жената нормално е по-малка и по-лека от мъжа, което е за доста водачи значим фактор. Психологията сигурно също играе роля. Женският глас може да има успокоителен резултат върху водача. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР