В този парламент няма нищо друго освен четворна коалиция, която

...
В този парламент няма нищо друго освен четворна коалиция, която
Коментари Харесай

Борисов: Още имате нужда от кучето, много са зли и подли


В този парламент няма нищо друго с изключение на четворна коалиция, която се бори единствено за постове и пари. Нищо друго няма. Това съобщи някогашният министър председател и нов остарял водач на ГЕРБ Бойко Борисов на Седмото национално заседание на партията.

Много желаеха да ме сменят, направиха се доста опити, призна Борисов и похвали съпартийците си, че не се подвели по тези претенции. " Искаше им се дворът да остане без овчарското куче, само че не се случи. Още имате потребност от мен, още имате потребност от кучето, тъй като са доста подли и зли ", отсече Борисов по отношение на преизбирането си.

Много мислехме с сътрудниците през вчерашния ден и през днешния ден по политическата декларация. Ние от дълго време сме си споделили мнението на Българска социалистическа партия и откогато ме има - все ги побеждаваме, похвали се Борисов.

" Българска социалистическа партия не са ми главният съперник. Нашият Конфуций - Томислав Дончев сподели, че това е обединението на омразата. Защо, бе, Томи, за какво би трябвало да ни ненавиждат. Половината от тях бяха на заплата в кабинета на Румяна Бъчварова. За кое да ни ненавиждат, че са яли бял самун по време на ръководствата на ГЕРБ. За какво да ни ненавиждат, какво им направиха, че да ни ненавиждат " недоумява Борисов и запита като ГЕРБ са били неприятните за какво от самото начало бяха нас.

" Кой болен мозък клати страната през днешния ден? Кой болен мозък, когато целия свят беше затворен по домовете си в коронавирус рецесията клатеше страната и гореше маските пред Министерски съвет - госпожа Нинова. Сега същият болен мозък клати страната ", посочи Борисов.

Той до момента не е бил предупреждаван от партийни членове - без поддръжка за обединението на Политическа партия.

За рецесията с цената на тока и олиото, Борисов съобщи, че Нинова упреквала " Кауфланд " в далавера. Понеже дали олио на промоция и се избили за него. Или е далавера да се създава ток на 50 лв. в АЕЦ " Козлодуй " и да го продаваш 650 лв. на бизнеса. Това се споделя държавна далавера, безапелационен бе Борисов.

" Точно вие, уважаеми, ръководещи дадохте образец по какъв начин се прави голяма далавера ", отсече някогашният министър председател. ГЕРБ били градивни и предложили за тока модел за обезщетения. Ако ГЕРБ управлявали цената на тока щяла да е плюс-минус два % да се промени, тъй като било българско.

Същото било и за цената на газа. Смениха управлението на регулаторите и си сложиха собствен хора, уточни Борисов и добави, че за 3 секунди крадат милиони. Предложихме им три пъти да ги подкрепим, да дадат пари на църкви, манастири, джамии, синагоги, католически храмове, учебни заведения, лечебни заведения, читалища, детски градини - съпротива фантазия, само че не го одобриха, неудовлетворен е Бойко Борисов.

Ние не сме на думи евроатлантици от Да, България, където им избяга даже младежкото ДСБ. Аз не знам те като слушат Илиян Василев какво приказват, какви мисли им минават през главата? Предложихме им за всяко едно нещо да ги подкрепим, само че нищо не одобряват, регистрира Борисов

" С кое клатим страната? За това, че желаеме да ви помогнем в ръководството на страната ли? ", запита водачът на ГЕРБ.

Той засегна и тематиката с Плана за възобновяване и резистентност, като съобщи, че Томислав Дончев оставил на Политическа партия подготвен План. Още имаме инстинкта и инстикт да гледаме на ръководството да е устойчиво, да е положително. Това е огромен проблем за ГЕРБ, които желаят да се обединят. Множеството ме предупреждаваха - не си играй с Продължаваме промяната, показа Борисов.

Той открои още една операция - във Facebook преди два дни вицепремиер написал, че се крали по 10 милиарда на година, вицепремиерът Василев споделил 8 милиарда на година, министър председателят пък споделил 4 милиарда на година. Те милиардите ги нямат за нищо, а ГЕРБ към този момент не ръководят от година. Набълбукват се с задължения, задължават идващото потомство и в това време растежът на стопанската система е плюс-минус 1%. Тази ли смяна желаем, запита Борисов.

" Всички вини приехме единствено и единствено да мир, само че те единствено, че не желаят да работят с нас, само че стигнаха за ръководител на Българска народна банка да се избият онази вечер. Политическа партия желаят да си постави човек и желаят да трансформират разпоредбите, като вместо магистър, да сложат бакалавър ", разкритикува Борисов.

Защо ме ненавиждат? За това, че Мая Манолова стана омбудсман ли, че имаха министри ли? Назначете ни и нас по този начин, пък ние ще ви обичаме, сподели Борисов за Продължаваме промяната съобщи, че ще пристигна ден, в който ще стане ясно каква е истината. Той не знае един човек, който да харесва държавното управление на Кирил Петков сега, само че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев му се вижда мъдро момче.

По тематиката за войната в Украйна ГЕРБ са безапелационни, че това не е военна интервенция, инвазия или игра - води се война. Няма никакви опрощение да бъде пощаден агресорът, сподели Борисов, който постоянно е бил за мирна и уравновесена политика.

Във време на война нацията би трябвало да се държи сплотена и на 3 март като видях какво се случи - още веднъж се разбутахме, уточни Борисов, който желае войната да спре и да бъде възобновен районът.

Според него, когато има война, да се назовава, че е интервенция - изрично не е. Вместо да бъдем безапелационни, тъй като дублирам - в мир може да се приказва за национални ползи, само че когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят, тогава има единствено един интерес и това е човешкият живот. За това сме толкоз безапелационни, акцентира Борисов.

Той посочи, че да се споделя да бъдем срещу глобите против Русия, ГЕРБ са възмутени от това. Да тръгваш на европейски съвет и единствено с помощта на ГЕРБ да има декларация за глобите - това не е съществено.

За колата на някогашния финансов министър Владислав Горанов, Борисов го запита с коя джипка е в този момент? След като 3-4 седмици беше викан Владислав Горанов, че надали не желае да напусне страната с крадена джипка, нарочни конференции в Министерство на вътрешните работи и обслужващата клика надали не Горанов откраднал джипа. Лошият усет обаче оставал.

Малко по-рано на Националното заседание на ГЕРБ дойде и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР