В този момент не мога да кажа дали има напредък

...
В този момент не мога да кажа дали има напредък
Коментари Харесай

Има ли напредък между София и Скопие? Говори Ковачевски

" В този миг не мога да кажа дали има прогрес по повод постигането на взаимно допустим документ с България. Разговорите сред експертните групи на министерствата на външните работи не престават и когато има избран прогрес, ще бъде обявено на равнище министри ", съобщи през днешния ден министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски след срещата с българския си сътрудник Кирил Петков в Рим.

Македонският министър-председател акцентира, че когато има взаимно допустим и за двете страни документ, това ще бъде обявено на необятната общност.

Ковачевски заяви, че е контрактувано диалозите да продължат за двете министерства да реализират документ, който би бил допустим и за София, и за Скопие и би сложил основата за решение на откритите въпроси.

" Не сме разговаряли въобще дали има нови условия от страна на България. Работи се върху въпросите, които бяха отворени по-рано, за тях към този момент съществува така наречен португалско предложение, което е в основата на диалозите сред министерствата на външните работи и сега не мога да кажа, че има прогрес за постигането на взаимно задоволително решение. Докато няма документ, за прогрес не може да се приказва ", съобщи Ковачевски, представен от БГНЕС. 

Той акцентира, че срещата с Кирил Петков е била извънредно градивна и двамата са разискали редица тематики.

По отношение на упованията от идната среща на върха на Европейски Съюз през юни Ковачевски сподели, че не желае да се обвързва с дати, тъй като „ страната ни е прекомерно дълго пленник на дати от месец на месец ”, а „ това не зависи единствено от нас, а от решението на 27-те държави-членки на Европейски Съюз ”.

„ Независимо от резултата през юни, държавното управление и страната имат доста явен проект какво ще се прави в бъдеще. Независимо от резултата ние с България сме прилежащи страни, имаме открити въпроси, които би трябвало да бъдат прегледани, и незабавно, щом се стигне до решение, което ще бъде задоволително, ще го обявим ”, сподели Ковачевски. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР