В този конкретен момент на меко казано на усложнена международна

...
В този конкретен момент на меко казано на усложнена международна
Коментари Харесай

Министър Александър Николов: Води се координирана атака срещу националния интерес на България, граничеща с война

В този съответен миг на меко казано на усложнена интернационална конюнктура, по време на срещата ни в Баку и тъкмо преди стартирането на диалозите за предоговарянето на изискванията по дълготрайни контракти и доставки на нови количество с „ Газпром износ “, сходни изявления и спекулации от някогашни и сегашни енергийни министри, вицепремиери, аз смятам за координирана офанзива против националния интерес на България. Това съобщи във връзка сериозните изявления във връзка енергийната политика от последните дни министърът на енергетиката Александър Николов.

„ Беше коментирано, че общият размер на покупко-продажбите за двата дни през уикенда е в размер на 60 000 мегаватчаса от газа, това е много погрешно - общият размер на покупко-продажбите е 37 400 мегаватачаса “, уточни Николов.

Как хората не вършат разлика сред милиони и милиарди, почуди се той и посочи, че покупко-продажбите са били за 5 милиона лв..

„ От целия размер на осъществените покупко-продажби - това да се спекулира, че количествата идват от „ Чирен” е смешно. От хранилищата, количествата, които са осъществени, са 2,8% от дневната консумация на България”, съобщи той.

Той уточни, че срещите в Азарбейджан, на които бе допреди няколко часа целят да отведат страната ни на напълно друго равнище на световната енергийна карта.

„ С безкрайна изненада през последните 24 часа от тази аудиенция установихме, че до момента в който сме отвън БГ пристрастеностите по отношение на съответна компания в Българския енергиен холдинг и много забавни спекулациите не стопират. Въпреки че екипът се прибра скоро би трябвало да създадем няколко разяснения за хората, които желаят да вършат политика върху гърба на българските консуматори “, уточни енергийният министър.

Той добави, че „ Булгаргаз “ като търговец и като част на българската енергийна система и като клиент на „ Булгартранс газ “ е задължен да съблюдава по контракт салдото си по този начин, както е комуникиран и плануван авансово.

„ Продажбите на борсов пазар и най-много на този, който е държавно следен, не са нещо изненадващо. Явно за някои хора обаче те са. Много забавно е, че в границите на по-малко от 12 часа с успоредна изразителност се изрекоха, както хора от тъй наречените градивна съпротива – някогашен енергиен министър и някогашен министър председател, по този начин и двама вицепремиери от не толкоз далечното минало. Лично за мен този колективен диалект и странни спекулации демонстрират, че против енергийната политика на настоящото държавно управление се води забавен метод, граничещ с война “, уточни още Николов.

„ Информацията в елементи е идентична и еднообразно неверна и припомня преписването от един в учебно заведение, само че преписването е неверно. При настоящата наличност в сдружението от малко над 600 000 лв. подписаните контракти и единодушие за освобождение на чиновници, надвишават 170 хиляди лв.. Как е станало това и по какъв начин едни краткотрайни контракти са прехвърляни към дълготрайни, занапред ще бъде изяснено и обявено. Предстоящите заплащания на сдружението надвишават 650 милиона лв.. Отворената ликвидна дупка от тъй наречените от някогашния мениджмънт фантастична компания все още надвишава 200 милиона лв.. Подходът във връзка с човешкия капитал, във връзка с най-критичното звено в компанията - хората, които вършат структурата на ценовите оферти към КЕВР – е меко казано сериозен. Той дефинира ръководството на финансовото положение и ръководството на финансовите запаси също като сериозно “, уточни още Николов.

„ Дали това е целеустремено или не и какъв брой е морално или не, ще оставя вие да прецените “, добави той риторично.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР