Абитуриенти от Община Марица, които са без един или двама

...
Абитуриенти от Община Марица, които са без един или двама
Коментари Харесай

Абитуриенти от Община Марица получиха еднократна финансова помощ

Абитуриенти от Община Марица, които са без един или двама родители получиха подаяние от кмета Димитър Иванов. В навечерието на Деня на българската култура и просвета – 24 май той поздрави младежите и им връчи еднократна финансова помощ за довеждане докрай на 12 клас.
Прочетете още
„ Мили деца, веселя се, че всички сполучливо завършвате междинното си обучение. Изминали сте един стадий от вашия живот, само че по-важното оттук насетне е да продължите образованието си, тъй като то е нужда, с цел да се докажете и да сбъднете фантазиите си “, сподели Димитър Иванов. Той изрази подготвеност за подпомагане за бъдещото им развиване. „ Винаги може да разчитате на моята поддръжка и тази на Община Марица, с цел да осъществите по-лесно вашите стремежи и фантазии “, акцентира кметът. Той попита дали някои от тях имат предпочитание да стават кметове. Младежите дадоха отговор, че са избрали обичани специалности, с които да се осъществят в живота. „ Трябва да имате и такиви фантазии. След нас е вашият ред. Някои от вас ще бъдат идващите общественици, които ще оказват помощ, както ние го вършим, на жителите на общината и на страната “, съобщи Димитър Иванов.

Сред 13-те зрелостници, получили подаяние, бе футболната вяра от Скутаре Атанас Кодинов, който приключва специалността „ Програмно обезпечаване “. Той желае да продължи развиването си в IT бранша. 18-годишният Мартин Стоянов от Рогош е ученик на ПГБТ и учи компютърни мрежи. Той е избрал техническа компетентност в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Евгени Странджев от Крислово е решил да сбъдне детската си фантазия и да учи в Симеоново, с цел да стане служител на реда откривател. Доника Найденова от Труд приключва Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ със засилено проучване на история и немски език. Тя желае да следва публицистика и да работи в медиите. Силвия Ципова от Войводиново ще продължи да се занимава с бижутерство, а Янко Стоянов от Калековец е избрал специалността „ Топлотехника “ в УХТ в Пловдив.

Кметът връчи финансова помощ и на Тодорка Петрова от Маноле, Пенка Дукова от Скутаре и Екатерина Чернева от Крислово.    

В края на срещата със зрелостниците кметът Димитър Иванов им пожела незабравима абитуриентска вечер и моли да съблюдават разпоредбите, визирайки нещастието със починалите при пътен случай в Пловдив младежи. „ Знам, че е еуфорията по празниците е огромна, само че внимавайте! Виждате какво се случва в живота, когато човек постъпва безогледно. Бъдете рационални! “, акцентира кметът. Той пожела на всички попътен вятър и сполучлива професионална реализация.

На тържествената гала по връчване на еднократните финансови помощи на абитуриентите-сираци в заседателната зала на Община Марица участваха и ръководителят на локалния парламент Виолета Христодулова, както и заместник-кметът по обучение и опазване на здравето Анелия Симеонова. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР