В този ден на особена радост, но и на дълбока

...
В този ден на особена радост, но и на дълбока
Коментари Харесай

Патрирах Неофит: Като деца посрещаме Вход Господен

" В този ден на особена наслада, само че и на дълбока горест и печал, заради идните Христови премеждия, светата Църква настоятелно ни приканва да се уподобим на децата, които с чисти сърца и неподправена наслада приветстваха Господа, влизащ в Светия град, смирено възседнал осле ”. С това послание патриарх Неофит поздрави православните християни у нас. Обръщението бе прочетено от Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, който отслужи през днешния ден в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " тържествената архирейска Света литургия за празника, който назоваваме Цветница или Връбница.

Патрирах Неофит приканва да се съсредоточим още повече върху “това, което следва да стане поради нас и поради нашето избавление ”. Той напомня всички събития от влизането на Исус Христос в Йерусалим до Голготата, само че знаейки, че разпъването на кръста не е край.

„ Ще помним и ще знаем, че в края на пътя на скръбта и болката, възкръснал от мъртвите ни чака Победителят на цялото зло на този свят и на последния зложелател, който би трябвало да бъде погубен - гибелта " (1 Кор. 15:26) ”, се споделя още в обръщението на патриарх Неофит, прочетено от митрополит Антоний.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР