В тази трагична, ужасяваща ситуация, в която има хиляди загинали

...
В тази трагична, ужасяваща ситуация, в която има хиляди загинали
Коментари Харесай

Карадайъ: Целият свят се обедини в помощ на Турция

В тази трагична, ужасяваща обстановка, в която има хиляди починали в Турция, десетки хиляди ранени, милиони хора, които са жертва, ние би трябвало да сме съпричастни първо като хора. Като страна този път показахме, че можем да се активизираме и да сме едни от първите, които да реагират в помощ на своя комшия. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти в посолството на Р Турция. Той изрази в специфичната книга за съпричастност със страданието на турския народ съболезнованията на Движение за права и свободи, заяви пресцентърът на Движението.

 Посолство на Турция3
-->
Ние, Движението за права и свободи, освен показваме нашата съпричастност, само че и вършим огромна дарителска акция, съобщи Карадайъ. Но каквато и дарителска акция да вършим, няма нещо, което може да смекчи нещастието на хората в Турция, добави той.

В тази трагична обстановка може би самите ние би трябвало да си извлечем поука. Може би природата ни демонстрира в какво положение сме ние хората и по какъв начин би трябвало да се сплотяваме, акцентира Карадайъ.

Виждаме, че в тази трагична обстановка целят свят се сплоти в помощ на околните на жертвите, в помощ на потърпевшите, в помощ на целия турски народ и Турция като цяло,  добави той.

 Посолство на Турция6

Ние би трябвало да си извлечем поука - да се сплотяваме освен в трагични обстановки, да се сплотяваме и за положителни каузи, заключи Мустафа Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР