В „Тази сутрин“ беше показан клип от „Фейсбук“ групата Видяно

...
В „Тази сутрин“ беше показан клип от „Фейсбук“ групата Видяно
Коментари Харесай

Теч в Перник превърна улица в пързалка

В „ Тази заран “ беше показан клип от „ Facebook “ групата " Видяно в Перник ", в който се вижда наводнена улица.



Стефан Георгиев написа: " Вече седем месеца сигнали до ВиК-Перник и никакъв резултат. Спукан тръбопровод на ул. " Синчец ". Пътят е заледен и са изкопани две големи дупки. Преминаването на коли и хора е рисково. Какво би трябвало да се случи? Вземете ограничения! “.

Разрушен тротоар, голяма дупка, киша и купища лед - това откри екипът на bTV при инспекция на място. Преминаването на колите по ул. „ Синчец “ може да се съпостави с офроуд предизвикателство - даже джиповете се затрудняват.

От общината обявиха за bTV, че са предавали сигнали до водоснабдяването в града и увериха, че повреденото общинско имущество в резултат на изкопните работи при отстраняването на повредата ще бъде за сметка на ВиК-Перник.

Броени часове след излъчването на сигнала от пернишкото ВиК към този момент са отстранили казуса, само че вредите от спукания тръбопровод с месеци остават.

Щетите до два месеца ще се отстранят, тротоарът до два месеца ще се направи. Ледът ще го изгребем, единствено малко да отпусне времето, сподели Емил Пейчинов от ВиК-Перник.

Оказва се, че сходни проблеми на ул. „ Синчец “ не са казус. Вода тече от месеци и до къщата на Таня Стойнева - единствено на няколко метра от към този момент ремонтираното място.

Според водоснабдяването в града повредите се отстраняват, въпреки и постепенно.

На ден имаме много повреди, не почиват хората, работят непрекъснато и тези, които са с по-малък дебит, с по-малки повреди, остават във времето. Отстраняваме ги и тях, дневно се откриват от 6-8 до 10 повреди. Просто на моменти се получава забавяне, не може да се смогне за всички повреди, изясни Емил Пейчинов.

Жителите в квартала обаче считат, че от ВиК-Перник не са си свършили работата и не престават да подават тъжби по проблема.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР