В тази статия ще разгледаме най-интересните и вкусни ястия, които

...
В тази статия ще разгледаме най-интересните и вкусни ястия, които
Коментари Харесай

Топ 3 на най-вкусните ястия, които можем да си направим с картофи

В тази публикация ще разгледаме най-интересните и вкусни ястия, които можем да си създадем с картофи. Хубавото на готвенето с обичаните ни въглехидратни бомби е, че те са евтини и доста засищащи. Освен това вървят с бира. Нека забележим какво тъкмо можем да приготвим с тях - държим да уточним, че рецептите са много лесни и няма да затруднят даже начинаещи готвачи: 

1. Печени картофи с пушен пипер
 Чудни картофки с заряд от гъби Чудни картофки с заряд от гъби
Много вкусни картофки-акордеони с заряд от гъби, като можете да сменяте пълнежа им по усет всякога! Как да приготвим печени картофи...

Вземете огромна тава, сложете в нея хартия за печене. Обелете и нарежете кг картофи на шайби, а по-късно още един път на половина. Объркайте ги със зехтин (не доста!) и с фалшификация за пушен пипер. За предпочитане сладостен, само че може и пикантен, в случай че желаете подобен усет. След това ги печете на загрята фурна на 250 градуса до момента в който не станат подготвени. Бъркайте от време на време, с цел да се изпекат всички добре. След това може да ги сервирате с млечен или чеснов сос. Страхотна гарнитура са за печено месо, само че могат да са и независимо ядене. 

2. Пържени картофи 

Класиката я знаете - обелете, нарежете картофите на пръчици и ги пържете в горещо олио в дълбока тенджера. Може да пробвате с разнообразни типове лой, с цел да опитате другите усети. Картофите, които са пържени в свинска мехлем имат много друг усет от тези, които са пържени в зехтин, да вземем за пример. 

3. Варени картофи с бекон и кашкавал 
 Рецепта за картофени палачинки Рецепта за картофени " палачинки "
Нека забележим по какъв начин можем да си създадем вкусни " палачинки " от картофи. Рецептата е доста известна в много страни по света и се прави много...

Тук още веднъж няма никаква философия. Сварете кг картофи, по-късно ги обелете и ги нарежете на кубчета (може и в противоположен ред). Като са подготвени ги сложете в купа и прибавете нарязан на ситно бекон и настърган кашкавал. Важно е това да се направи до момента в който картофите са още горещи, с цел да може да се стопи кашкавала.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР