В тази парламентарна ситуация са много възможностите. За съжаление това,

...
В тази парламентарна ситуация са много възможностите. За съжаление това,
Коментари Харесай

Харизанов: Може би навлизаме във времена, в които някой трябва да отстъпи

„ В тази парламентарна обстановка са доста опциите. За страдание това, което чаках аз, че е безусловно невероятно прегръдката сред ПП-ДБ и ГЕРБ, наподобява като достоверен сюжет. Всички чакаха Има Такъв Народ да влязат като патерица на всяко едно ръководство. Трудно е да се направи прогноза. Със сигурност каквото и да се роди, то няма да е изключително стабилно “, предвижда пред бТВ политологът Слави Василев.

Той акцентира, че с ротационния министър председател, ще се „ трансформира най-висшето управление на страната министър-председателят в една секретарка, която да бъде
ръководена подмолно “.

„ Тази политическа система е безусловно затънала в подмолни сделки и в никакъв случай нито жителите, нито анализаторите, нито публицистите знаят какво ще се случи “, добави Василев.

„ Струва ми се, че ще забележим още обрати в идващите няколко дни. Много евентуално е „ ИТН “ да не са били търсени за съществени съдържателни диалози ", разяснява преподавателят по политически науки в СУ „ Св. Климент Охридски “ Ружа Смилова.

Според нея няма конституционна възбрана за министър председател на ротационен принцип.

„ Знаем, че такива ротационни модели на държавно управление съществуват в няколко демократични страни в света “, добави Смилова.

„ Сериозните диалози текат и сигурно това, което виждаме и четем измежду нощ във Facebook няма доста общо с истината ", сподели политическият анализатор Георги Харизанов.

Той бе безапелационен, че още преди изборите е било ясно, че доста мъчно ще се роди положителен сюжет.

" Беше пределно ясно, че Политическа партия и Демократична България няма да поддържат първия мандат. Може би навлизаме във времена, в които някой би трябвало да отстъпи “, добави Харизанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР