В търговското председателство на Русия във Вашингтон започнаха обиски, предава

...
В търговското председателство на Русия във Вашингтон започнаха обиски, предава
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! САЩ започна обиски в руското търговско представителство във Вашингтон

В комерсиалното председателство на Русия във Вашингтон започнаха обиски, предава кореспондентът на РИА Новости. Както оповестява представителят на посолството на страната Николай Лахонин, по време на обиските участват и дипломати.

" След настоятелно искане от съветска страна сътрудниците на посолството бяха позволени на огледа ", разкрива той.
В самото комерсиално посланичество обявиха, че считат обиските за " принудително заграбване ", което нарушава интернационалните конвенции. Оттам означават още, че са съумели да изнесат всички движимости, нужни за естественото действие на дипломатическата задача на Русия.

По-рано през днешния ден Министерство на външните работи на Русия връчиха на съветника на посланика на Съединени американски щати в Москва протестна нота. Поводът бе точно желанието на Съединени американски щати да организира обиск в съветското комерсиално посланичество във Вашингтон.

Във външнополитическото ведомство нарекоха обиските невиждана, нападателна акция, която американските спецслужби могат да употребяват даже и за провокация, в случай че да вземем за пример подмятат компрометиращи предмети.

От външно министерство означават още, че Москва си оставя правото са ответни ограничения и настояха Съединени американски щати да приключи " грубите нарушавания на интернационалното право и да се откажат от похищението върху имунитета на дипломатическите представителства на Русия ".

Превод БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР