В своите 7000 беседи, 5000 лекции, Петър Дънов дава оздравителни

...
В своите 7000 беседи, 5000 лекции, Петър Дънов дава оздравителни
Коментари Харесай

10 оздравителни мисли на Петър Дънов

В своите 7000 беседи, 5000 лекции, Петър Дънов дава оздравителни мисли, молебствия, на практика извършения, формули, техники и способи за реализиране на физически и душевен баланс. Развива активност повече от 50 години, през които основава огромно книжно завещание, което е записано и се пази в Народната библиотека в София.

Обича музиката и композира 150 музикални произведения.

Паневритмията – най-популярния танц, който основава, се практикува и в този момент от неговите почитатели – дъновисти. Танцът съчетава придвижвания, музика и слово.

 10 оздравителни мисли на Петър Дънов

Различните аспекти от неговото обучение са изложени в беседи (лекции), изнасяни от 1904 до 1944.

Тематично беседите, могат да се групират по този начин:

Съборни беседи

Неделни беседи

Четвъртъчни беседи

Общ свръхестествен клас

Младежкия свръхестествен клас

Утринни слова

Извънредни беседи

В книгата  „ Причини за заболяванията и способи за тяхното лечение ” учителят споделя:

„ Всяко нещо, което ви занимава, би трябвало да има директно отношение към вас, да ви оказва помощ в пътя, в който вървите. Ако мислите и възприятията не ви оказват помощ, за какво ви са те? Ако музиката, науката не ви оказват помощ, за какво ви са те? Ако добродетелите не ви оказват помощ, за какво ви са те? Всяко нещо би трябвало да е на мястото си, да принесе известна изгода. Съвременните хора гледат повече на външната страна на живота, кой какво има, какво състояние заема, а с това спъват развиването си. “

 10 оздравителни мисли на Петър Дънов

Кой е Петър Дънов?

Тази нравствен лидер, със своята осведоменост, знания в областта на логиката на психиката, философията, медицината и богословието, развива активност за възстановяване оздравителните процеси при индивида.

Характерен за него е холистичният светоглед за индивида – единство на дух, душа и тяло.

Петър Дънов е роден на 11 юли, 1864 година в село Хадърча, край Варна. Той е трето дете на свещеника Константин Дъновски и на Добра Георгиева. Баща му Константин Дъновски е първият български духовник във Варна.

Обучава се в България, Съединени американски щати и след завръщането си във Варна, основава едно духовно общество, което през 1912 година афишира за Бяло приятелство. За своите почитатели, той става Учителя (Беинса Дуно).

Кои са 10-те оздравителни мисли на Петър Дънов

Негови почитатели споделят, че самото четене на Словото на Учителя е един възстановителен развой.

Ето някои мисли за здраве от книгите му:

Законът за оздравяването гласи: няма болест, от която да не може болен човек да оздравее или да се усъвършенства, щом има мощна религия и е почнал навреме и вярно лекуване. Тази религия би трябвало да свети в него с огромна мощ. Всеки човек знае, че с цел да бъде здрав, би трябвало да има права мисъл, възвишени усеща и благородни действия. Щом се освободите от омразата, вие отпушвате възприятията си и психическото ви положение се усъвършенства. Що се отнася до здравословното положение, първата ви работа е да подобрите кръвообращението си. Едно от изискванията за възстановяване на кръвообращението е освобождение на мисълта от всички наслоявания на предишното, от всички остарели, криви разбирания. Ако сте хремави, мислете за здравето. Често повтаряйте мисълта „ Аз съм здрав ”, и в скоро време хремата ще ви напусне. Здравето стартира с човешката мисъл. Ползвате ли се вярно от въздуха, вие ще бъдете и външно, и вътрешно мощни, с добре организиран организъм, с хармонични мисли и усеща, с огромни знания и с необятен шир в живота. Защо би трябвало да мисли човек? За да усъвършенства положението на своята мозъчна система. Човек не би трябвало да допуща в мозъка и в сърцето си негативни мисли и усеща, тъй като те ще го разрушат. Всеки актуален човек би трябвало да се запознае с физиологическите закони на своя организъм, да знае от какво зависи здравето му, както и положителното чувстване и вярно мислене.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР