В Световния ден на здравето с едноминутно мълчание и с

...
В Световния ден на здравето с едноминутно мълчание и с
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: Само за година загубихме 120 медици, което е изключително разтърсващо

В Световния ден на здравето с едноминутно безмълвие и с включени сирени на коли за спешна помощ лекари от цялата страна уважиха паметта на техни сътрудници, изгубили борбата с ковид. Инициативата е на Българския лекарски съюз.

Тази година Световният ден на здравето има изключително бездънен смисъл поради невижданата обстановка, в която е подложен целият свят с пандемията от COVID-19 и непрестанната битка, която медиците водят всекидневно с вируса.

За страдание към черните описи на хората, изгубили борбата с подлата болест, се прибавят и имената на над 120 сътрудници, които до последно и с достолепие изпълняваха своя професионален и честен дълг, само че изгубиха борбата за личния си живот, показват от Българския лекарски съюз.

През последната година загубихме над 120 медици в тази пандемия. Докато седяхме и отдавахме респект на нашите сътрудници, се досетих, че 142 са медицинските чинове, които са починали през годините, а в този момент единствено за година са повече от 120 индивида, което е извънредно разтърсващо за мен, разяснява пред медии ръководителят на ВМА и НОЩ генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

,,Колегите обаче демонстрираха какво значи да бъдеш на висотата на специалността и морала. Те в действителност са героите на нашето време. Не се отхвърлиха да се грижат за своите пациенти, подцениха всевъзможни рискове и фамилиите си, единствено с цел да избавят човешки животи. Поклон пред тяхната саможертва'', добави още той.

Искам да поздравя нашите сътрудниците с техния професионален празник. За страдание много от тях изгубиха борбата с COVID-19 и починаха. Поклон пред светлата им памет!, съобщи от своя страна и зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР