В Световния ден на мира нова ескалация на войната в

...
В Световния ден на мира нова ескалация на войната в
Коментари Харесай

Путин: Русия ще използва всички налични в нейно разположение средства

В Световния ден на мира нова ескалация на войната в Украйна. Руският президент Владимир Путин разгласи частична готовност в поддръжка на интервенцията си в Донбас и заплаши Запада с нуклеарно оръжие.
Първата готовност в Русия от края на Втората международна война насам е в действие от през днешния ден след подписания президентски декрет. Путин подреди и повече средства за производството на оръжия. С извънредно изострен звук съветският президент упрекна Запада, че се стреми да унищожи страната му и че е подхванала " нуклеарно изнудване ".
„ Русия също има най-различни оръжия, някои и по-модерни от тези на НАТО. Ако териториалната целокупност на нашата страна е застрашена, ще използваме всички средства, с цел да защитим нашия народ. Това не е блъф. А тези, които се пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че вятърът може да задуха и в тяхна посока “, сподели той.
Минути по-късно съветският министър на защитата посочи, че на готовност подлежат 300 000 души – резервисти с боен опит, които ще изкарат и в допълнение образование.
Путин дефинира като цел освобождението на Донбас, чиито жители – по думите му – не желаят да бъдат ръководени от Киев. И даде обещание поддръжката на Москва за организирането на така наречен референдуми.
Часове по-рано на Общото заседание на Организация на обединените нации редица водачи предизвестиха, че няма да признаят легитимността на сходни допитвания.
„ Това, на което сме очевидци от 24 февруари насам, е връщане към ерата на империализма и колониите. Русия би трябвало да осъзнае, че няма по какъв начин да наложи волята си посредством военни средства, даже и с цинизъм да " добави " към тях сходства на референдуми в бомбардирани и окупирани територии “, съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон.
Лондон и Берлин дефинираха протичащото се като " тревожна ескалация ". От английското външно министерство обявиха, че на заканите на Русия би трябвало да се гледа съществено. По-късно през днешния ден речи в Организация на обединените нации ще държат американският президент Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР