В световен план инфлацията се овладява, на запад със сигурност.

...
В световен план инфлацията се овладява, на запад със сигурност.
Коментари Харесай

Диляна Тодорова: Може да се надяваме, че инфлацията ще остане на това равнище

В международен проект инфлацията се овладява, на запад сигурно. Това сподели в графа " Парите ви на Фокус “ на Радио " Фокус " Диляна Тодорова – трейдър на скъпи бумаги. " В Съединени американски щати има изборна година, тъй че това е едно от най-важните неща сигурно и ще бъдат взети всички ограничения да се овладее този стеснителен индикатор ", добави тя. 

Относно България тя уточни, че тук също имаме изборна година, само че не се вижда по какъв начин тъкмо можем да реализираме преодоляване на инфлацията, спад и даже задържане, изиграно от ръководещите.

" Нещата, които ме тормозят, е дългът, издаването на нов дълг, бюджетният недостиг. Ако разгледаме страната като едно домакинство, когато се отнасяме по-фриволно с приходите, то няма по какъв начин да се случват нещата, които желаеме да реализираме. Популярната фраза " десни цели с леви начини “ за мен е оксиморон, доста мъчно може да стане. По-скоро може да се надяваме, че инфлацията ще остане на това ниво. Имайте поради, че има понятия като сезонна инфлация и данни от месец за месец, които са подбудени от напълно разнообразни неща. Възможно е някои артикули да са в пика, което дефинира тяхното по-евтино търгуване, тъй като просто сега им е сезонът, или в корените, фундаментите на стопанската система – търсене и предложение. В избрани интервали разнообразни артикули имат по-голямо предложение и по-малко търсене, което в кратковременен проект дефинира инфлацията ", сподели още Диляна Тодорова.  

Според нея, пазарът на труда би трябвало да се следи – по какъв начин се движат заплатите и дали могат да бъдат посрещнати потребностите на работодателите. От една страна, хората, които имат бизнеси и дават работни места, те не всеки път имат потребност от квалифицирана работна ръка, не всеки път и от неквалифицирана работна ръка. Т.е. нещо, което би било значим приоритет е да се види сечението на пазара на труда като стратосфера какво тъкмо изисква и имаме ли готови хора с тази цел, тъй като се получава ножица, която може да бъде " заплатена “ от междинната класа.

" От една страна има позиции, в които се търсят хора на много по-високи от справедливите заплащания, просто тъй като има апетит за фрагменти, въпреки това, някои браншове и сектори са " осъдени “. Всичко това в композиция води до инфлация ", счита още трейдърът на скъпи бумаги. 

По думите и, това на което може да разчитаме сега, е първо да минат множеството рецесии, с цел да може да държим равнището, и много политическа воля, с цел да може да се успокои най-много популацията, че е в сигурни ръце по отношение на прекарването си. 

" Пенсионерите са извънредно подценени и на тях би трябвало да им се подаде ръка. Трябва да се подаде ръка и на бизнеса. Много хора са работодатели, доста се устоят сами. Това, което главно ме тормози, е, че се търсят хора, които в България ги няма. Трябва да бъдат подхванати такива ограничения, че някъде да могат да се срещнат и работодателите, и хората, които си търсят работа, да има стратегии за преквалифициране. Това са общоприети начини за справяне с рецесии ", уточни още Диляна Тодорова.

В България не може да се каже, че има рецесия по никакъв метод. Няма и някакво изключително събитие, което да обуславя и това непрекъснато изтегляне на дълг. Изключително рисково е да харчиш пари на заем. Без добър стопански план, къде какво да подтикваме, това ще са просто едни пари във въздуха, които ще бъдат приспособени и изхарчени, даже не е наложително в България, и те ще породят още по-висока инфлация. Просто ще разтворят ножицата и няма да дадат никакъв стопански резултат, какъвто се търси, счита Тодорова.

Можете да чуете цялото изявление в прикачения аудиозапис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР