В сутрешните часове днес и в източните райони валежите ще

...
В сутрешните часове днес и в източните райони валежите ще
Коментари Харесай

Синоптиците разкриват нови тайни, показаха кога идва зимата

В утринните часове през днешния ден и в източните региони преваляванията ще спрат. До обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. След обяд от запад ще стартира ново нарастване на облачността, изначало междинна и висока. Привечер в обособени западни региони ще има слаби превалявания от дъжд, които през нощта против сряда ще обзет и Централна България. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб до сдържан, вечерта ще се усили. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София към 10°.

В планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България ще стартира да се усилва и по здрач тук-там там ще има слаби превалявания от дъжд, над към 1800 метра - дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.
-->
По Черноморието в утринните часове тук-там към момента ще има превалявания от дъжд. Около и след обяд облачността краткотрайно ще се раздра, тук-там до най-вече слънчево. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето още ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

В сряда ще се задържи най-вече облачно, превалявания ще има и в Източна България. Вятърът ще остане от юг-югозапад, до сдържан. Температурите ще са относително високи, минималните сред 5° и 10°, а оптималните - сред 13° и 18°. През идващите дни с увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, в планините, над 1500 м - от сняг. През почивните дни захлаждането ще продължи. В събота вятърът краткотрайно ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Вероятността за превалявания понижава, ще има и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. В неделя и понеделник вятърът ще се усили, облачността ще се усили и на обособени места през първия ден в Западна България, а през втория и в Централна и Източна ще има слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Температурите ще се намалят още и минималните в по-голямата част от страната ще са близки до 0°, а оптималните ще са сред 5° и 10°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР