В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс и той

...
В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс и той
Коментари Харесай

МВР с разкритие за Велико Желев. Какво се случва в Дубай?

В строителството е потъвал голям държавен паричен запас и той не е употребен по предопределение.  Не е изключено в идващите дни да има „ реализации в разнообразни посоки ”. Това съобщи в изявление за NOVA основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ Непрекъснато работим и в областта на строителството. Има преписки и сигнали, които интензивно ревизираме. Събираме нужната информация за осъществени злоупотреби в строителни обекти ”, сподели основен комисар Тодоров.
-->
Разследването за Автомагистрала „ Хемус ”

„ По случая към този момент има формирани две досъдебни производства, като единствено по едното са привлечени девет лица. Т.е. към този момент се касае освен за обществено слабото лице или това, което физически е взело парите, а за хора в йерархията на тази група, които са открити. Разследването е в Софийската градска прокуратура. Другото произвеждане е за пране на пари и също е в напреднала фаза.

Предстоят покачване на обвинявания и по него. Не желая да изпадам в детайлности, тъй като натоварването в посока Дубай ще се усили още повече. Честа процедура е лица със обилни материални благоприятни условия да потеглят в тази посока. За да не се ускоряват тези трендове, няма да разгадавам детайлности ”, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той добави, че органите на реда разполагат с информация за злоупотреби със средства за строителство на язовири, пътища, жп инфраструктура.

„ Има хора с стопански благоприятни условия, които стоят в основата на тези компании ”, добави гл. ком. Тодоров.

За задържането на Велико Желев

Задържането на предприемача Велико Желев при започване на седмицата е било по сигнал на негов някогашен чиновник. Разследването е за нанесена на мъжа лека телесна щета и насила.

„ Материалите, които са събрани по досъдебното произвеждане, няма да ги разясня. Към този миг нямам информация Желев да е подавал тъжби против неговия ексслужител ”, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

За изборите и купения избор

„ Очакванията ни са, че връщането на хартиената бюлетина ще даде спомагателни благоприятни условия на занимаващите се с изборни операции да се възползват от това. Ето за какво ние сме готови. Хвърляме старания и сме основали организация за битка с купения избор – имаме имейл и открита телефонна линия ”, акцентира гл. ком. Тодоров.

Той сподели, че все още силовото ведомство е получило над 180 сигнала за изборни закононарушения, които се ревизират. Вече има и формирани досъдебни производства. Има и арестувани, а следеният контингент се занимава и с други типове незаконна активност.

„ Статистика за партиите, които се занимават с пазаруване на гласове, ще бъде направена след вота на 2 април ”, увери гл. ком. Тодоров.

За незаконната миграция

В борбата с закононарушенията, свързани с изборите, евентуално ще влязат и униформени, които в този момент са заети с защитата на границата ни. „ Те обаче ще бъдат заместени от чиновници на Министерството на защитата и нашето внимание към мигрантската активност никога няма да бъде отслабено ”, акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той сподели, че активността на проведената незаконна група, обвързвана със случая „ Локорско ”, е открита и напълно документирана. Оцелелите в камиона, в който гибелта си откриха 18 мигранти, разказали, че са минали границата ни през дупка в оградата, със стълби.

За работата с прокуратурата

„ Министерство на вътрешните работи работи с прокуратурата по този начин, както повелява законът. Сътрудничим си доста интензивно и с Европрокуратурата по голям брой досъдебни производства ”, увери гл. ком. Тодоров.

За битовата престъпност и домашното принуждение

През януари 2023 година по отношение на първия месец на предходната година е регистриран спад в броя на закононарушенията с към 8%. Разкриваемостта пък е с над 6 на 100 по-висока, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи, цитирайки публични данни.

Той акцентира, че ведомството работи интензивно и в битката с домашното принуждение. „ Разпоредил съм на всички места, където има фамилни и съседски спорове, да се правят мероприятията, разрешени от закона, в това число инспекции за притежаващи законно или нелегално оръжие ”, сподели Тодоров.

Той означи, че са осъществени инспекции и на стотици чиновници на Министерство на вътрешните работи през последната година, а за 2022-ра уволнените униформени са повече от 40.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР