В стремежа си да впечатлите някого често се фокусирате само

...
В стремежа си да впечатлите някого често се фокусирате само
Коментари Харесай

Какво да избягвате, когато искате да впечатлите някого

В устрема си да впечатлите някого постоянно се фокусирате единствено върху позитивните неща, които би трябвало да вършим, с цел да реализираме задачата си. Въпреки че е значимо да извършите положително усещане, също толкоз значимо е да знаете какво не би трябвало да вършиме, с цел да не се получи противоположен резултат.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

За да ви помогнем да се предпазите от постоянно срещаните неточности, дано разясним някои основни психически концепции и тяхното действително отражение върху това да впечатлите някого.

Ефектът на Дънинг-Крюгер

Всички сме срещали хора, които си мислят, че са звездата на представлението, до момента в който са по-скоро второстепенни статисти.

Надценяването на качествата ви и демонстрирането на това може да накара хората да мислят, че не сте толкоз способени, колкото твърдите. С други думи, увереността е добра, само че прекомерната самонадеяност може да скапе първото ви усещане. Намалете темпото, Айнщайн.

 

 

Негативното отношение

Запомнете, че негативността се лепи като лепило, до момента в който позитивността е склонна да се изплъзва като тефлон. Човешкият мозък умее да се концентрира върху отрицателното и мозъкът на вашата половинка не прави изключение.

Ако диалогът ви е по-скоро фест на недоволствата, в сравнение с занимателна сесия за опознаване, може би няма да впечатлите този човек и по-скоро намалявате капацитета за втора среща.

 да впечатлите Какво да избягвате, когато желаете да впечатлите някого

Ефектът на противоположния удар

Знаете ли какво споделят за това, че би трябвало да се стараете прекомерно доста? Понякога откровените ви опити да докажете своята стойност могат да се извърнат против вас, като ви накарат да изглеждате обезверени или даже несигурни, вместо да впечатлите с това.

Затова, до момента в който трупате точки за положително усещане, не забравяйте да държите термостата на „ хладно “.

Свръхсподеляне

В устрема си да бъдете открити и достоверни може да се окажете в областта на TMI – прекалено много информация.

Поддържането на възприятието за загадъчност в действителност може да усили очарованието ви и да ви помогне да впечатлите същински индивида насреща. Никой не би трябвало да знае за тестванията и компликациите в живота ви през първите 10 минути.

 

 

 

Твърде доста комизъм, прекомерно скоро

Въпреки че хуморът е отлично обществено средство, прекаляването с него може да ви трансформира в „ смешник на класа “, а не в „ забавна среща “.

Балансът е от основно значение; шегите са положителни, само че не и за сметка на смисления диалог.

 12 неща, които да не вършиме, когато желаете да впечатлите някого Какво да избягвате, когато желаете да впечатлите някого

Невнимание

Най-бързият метод да развалите първото усещане е да изглеждате незаинтересовани или разсеяни.

Уверете се, че присъствате пълноценно по време на времето, което прекарвате дружно. Сложете телефона си настрани и обърнете внимание на индивида пред вас, в случай че желаете да впечатлите позитивно. Повярвайте ни, имейлът ви или най-новия пост в Instagram могат да почакат.

Неправилна мимикрия

Имитирането на езика на тялото на някого може да сътвори чувство за връзка, само че в случай че прекалявате с него, наподобява неискрено или даже ужасно.

Макар че постоянно се предлага като тактичност за създаване на връзка, когато бъде видяно, то може да трансформира първото усещане в кисело.

Емоционална болест

Чувствата могат да се популяризират като горски пожар с помощта на огледалните неврони. Ако сте уплашени, има огромна възможност половинката ви да улови това чувство. Дръжте тревогата под надзор, с цел да не се трансформира в общо прекарване и вместо да впечатлите индивида, да го натоварите.

Ефектът на прожекторите

Това когнитивно отклоняване ви кара да вярвате, че хората ви обръщат повече внимание, в сравнение с в реалност. Това може да ви накара да се притеснявате и да анализирате прекалено всяко деяние, създавайки неприятна атмосфера. Така няма да впечатлите.

Когнитивен дисонанс

Тази съвременна психическа дума всъщност разказва случаите, когато думите и дейностите ви не съответстват.

Например, в случай че твърдите, че сте авантюрист, само че се стеснявате да опитате ново ядене, това основава мисловен дисонанс, който може да накърни опитите ви да впечатлите.

Свръхкомпенсация

Понякога хората толкоз доста се пробват да избегнат дадена негативна линия, че се люшкат прекалено много в противоположната посока. Например, в случай че по природа сте сдържани и се пробвате да компенсирате прекалено, като сте прекомерно бъбриви, това може да не се хареса на другия човек.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР