В стремежа си да постигнем добри резултати от тренировките, прибягваме

...
В стремежа си да постигнем добри резултати от тренировките, прибягваме
Коментари Харесай

Вреден ли е все пак протеинът на прах?

В устрема си да реализираме положителни резултати от тренировките, прибягваме до разнообразни добавки, с цел да ускорим процеса. Една от тях е суроватъчният протеин. Нашият гост-автор Страхил Иванов от споделя, че едни от най-често задаваните му въпроси са свързани точно с тази добавка.

Факт е, че когато чуем за вещество в прахообразно положение, изключително в случай че е известно във фитнес средите, в мозъка ни незабавно нахлуват всевъзможни отрицателни мисли:  " Със сигурност е нездравословно за здравето! ".  Това е най-малкото, което множеството от нас биха си помислили. И може би имаме съображение за тази отрицателна настройка предвид на всичките нездравословни артикули на пазара.

Но какво можем да кажем за добре познатия на прахуляк? Предразсъдъците по отношение на суроватъчния протеин са много, най-често срещаният е: " Протеините на прахуляк се употребяват от спортуващи хора, основават се в лаборатории, в прахообразен тип са, явно става дума за следващата химия “.

Разлика сред анаболни стероиди и

За страдание, 95% от хората не вършат разлика сред хранителни добавки и анаболни стероиди. Поставят ги под общ знаменател, макар че двете понятия не би следвало да се бъркат едно с друго никога.

Същността на питателните добавки, методът по който се основават и въздействието им върху организма са напълно разнообразни от тези на анаболните стероиди и нямат нищо общо с тях.

За разлика от стероидите, питателните добавки са артикули, които имат за цел да дават на организма ни нужните количества микронутриенти (минерали и ) и макронутриенти (в случая, /протеини), като по този метод спомагат да балансираме своя

Нека погледнем обстоятелствата!

Въпреки че се създават в лаборатории посредством химични процеси, мъчно ми е да слага питателните добавки наедно със стероидите и да ги нарека " химия ". Причината е, че при процеса на създаваното им се употребяват само естествени източници – в тази ситуация на суроватъчния протеин се употребява суроватка, която е отпадъчен артикул при производството на сирене.

От своя страна белтъчините са построени от 20 разнообразни аминокиселини: глицин, аланин, валин, левцин, изолевцин, серин, треонин, лизин… Няма да ви омръзвам, изброявайки всички.  Точно по този начин, приказваме за аминокиселини, които са заложени в нашето ДНК!

Набавяме си ги всеки ден от храната, която консумираме. Те са от значително значение за здравето ни и за вярното действие на организма. Следователно не би трябвало да се опасяваме и да сме резервирани по отношение на суроватъчния протеин, който не съставлява нищо друго, с изключение на съсредоточена храна, съдържаща тези аминокиселини.

Нека разгледаме поотделно какви са техните функционалностите, това ще ни помогне да разберем по-добре същността и въздействията на суроватъчния протеин върху организма ни. Един по-задълбочен взор ще отстрани, уповавам се, и последните сенки на подозрение.

Най-важните аминокиселини в състава на суроватъчния протеин

Левцин
Научните проучвания неведнъж са доказвали, че левцинът подтиква синтеза на мускулен протеин. Поради тази причина хората, които упражняват и работят за повишаване на мускулна маса, би трябвало да одобряват и протеинови добавки. Аминокиселината също подкрепя заздравяването на костите и кожата след пострадване и постоянно се предлага при възобновяване от интервенция.

Изолевцин
Тази аминокиселина е известена със способността си да усилва издръжливостта и оказва помощ на организма да се възвърне след интензивна физическа интензивност. Добри източници на изолевцин са богати на белтъчини храни като ядки, семена, месо, яйца, млечни артикули, риба, леща, грах и соев протеин.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР