В страната с най-много ски курорт в света - Австрия,

...
В страната с най-много ски курорт в света - Австрия,
Коментари Харесай

Австрийците щурмуват ски зоните си

В страната с най-вече ски курорт в света - Австрия, на инат на ковид и комендантския час, скиорите щурмуват ски пистите и там се образуваха големи тълпи в празничните дни.
В няколко зони за зимни спортове в Австрия нашествието на скиорите и на феновете на шейничките в разгара на коронавирусната обсада докара до проблеми. В резултат на това тук-там някои региони бяха напълно затворени или блокирани за нови гости, отбелязва Der Spiegel, представен от Дарикнюз.
В провинция Щирия полицията заяви за големи тапи по улиците и то в в неделя сутринта. Паркингите са претъпкани и отцепени. Ски зоните в Хаузер Кейблинг и Санкт Якоб им Валде са затворени за други спортисти.
В Каринтия управляващите затвориха улиците за чужденци, тъй като напорът беше прекомерно огромен. Засегнати са ски зоната в Бодентал на юг от Клагенфурт и алпийският път Добрач.

Новинарският портал Vol.at разгласява видео на Коледа на опашката пред лифта в Дамюлс (Форарлберг). Хората там са с маски пред устата и носа, само че никой не съблюдава дистанцията от метър.

Въпреки общия комендантски час, ските в Австрия не са неразрешени. За националния спорт има изключение, което се отнася и за други самостоятелни спортове. Скиорите имат право да употребяват лифтове и планински железници. Те би трябвало да съблюдават минимално разстояние от един метър. Гондолните лифтове могат да се употребяват единствено до 50 % от потенциала им, пасажерите би трябвало да носят маски FFP2.

В Германия обаче ски лифтовете са затворени.

Ски чартърен също е позволено да се употребяват в Австрия, а ски учебните заведения могат да образоват най-малко членове на общо домакинство.

За почиващите от други страни карането на ски в Австрия надали е добър избор - хотелите са затворени до 17 януари. Всеки, който влиза в страната, би трябвало да е в карантина за най-малко пет дни.

В интернет има остра рецензия към изискванията в ски зоните. „ Най-сетне назад към Ишгл “, саркастично разяснява консуматор на Twitter.

Тиролският курорт за зимни спортове се трансформира в нарицателно за липса на съответни ограничения, което го трансформира в едно от най-големите огнища за заразяване с ковид през предходната зима. По това време, съгласно изследване на ORF в Австрия, над 11 000 жители единствено от Европейски Съюз са били инфектирани с вируса, най-много в Ишгл и близките тиролски ски зони. Твърди се, че най-малко 27 души, най-вече германци, са платили с живота си последствията от съмнителното ски развлечение в Тирол.

Тази зима Ишгл не има намерение да отвори ски зоната си до януари. Някои медии в Австрия оцениха ски интервенцията по и след коледните празници като триумф. Нямаше тапи при опашките пред лифтовете, представен е чиновник в Каринтия от ORF. На места, обаче, напорът беше застрашителен.

Земеринг (Долна Австрия) затвори пистите за шейнички в неделя.  " Kronenzeitung " цитира кмета на общността, който споделя, че " разпоредбите за отдалеченост не се съблюдават ". Според него на моменти над 1000 души са се спускали с шейнички.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР