В Столичния общински съвет ще бъде обсъдено искането на правителството

...
В Столичния общински съвет ще бъде обсъдено искането на правителството
Коментари Харесай

В СОС решават за спасителния план за Перник

В Столичния общински съвет ще бъде разисквано настояването на държавното управление и кмета на Перник да се употребява водопреносната мрежата на София, с цел да се насочи вода към Перник от водосбора на язовир „ Белмекен “. Това ще стане на съвещанието на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне. Приложението на решението, което беше взето в събота на среща при премиера Бойко Борисов, зависи от Столичната община.

Водата на София ще бъде непокътната, безапелационна е столичният кмет Йорданка Фандъкова. В същото време общинските съветници ще прегледат опцията да се помогне на Перник.

" Получихме предложение и молба от държавното управление и от кмета на Перник да помогнем да преведен спомагателни количества вода до Мало Бучино, откъдето към този момент страната да си построи връзката за Перник. Говорим само и единствено за прилагане на водопреносната мрежа “, сподели Фандъкова.

И министърът на околната среда и водите Емил Димитров увери, че водният избавителен проект за Перник с директно прилагане на подземната ВиК инфраструктура на столицата по никакъв метод няма да засегне водата на София:

„ Не е вода на София - единствено ще я налеем в язовира, а от там ще премине по тръбите и ще замине за Перник. В случай, че има и най-малкото подозрение - кранът ще бъде в ръцете на Софийска вода и постоянно може да го спре “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР