В сряда сутринта социалната мрежа Facebook се сблъска със странен

...
В сряда сутринта социалната мрежа Facebook се сблъска със странен
Коментари Харесай

Грешка във Facebook позволи на всеки да публикува снимки на страниците на известни личности

В сряда сутринта обществената мрежа Фейсбук се сблъска със чудноват бъг, който позволяваше на всеки да разгласява изображения на страниците на известни персони, което докара до безконечен поток от изявления от името на сметки на звезди като Лейди Гага, Nirvana и The Beatles.

Говорителят на Meta Александру Войка заяви в Twitter, че грешката е породена от неуточнена " смяна в конфигурацията ". Той също по този начин съобщи, че тя е отстранена и се извини на потребителите за породеното стеснение.

Потребителите обаче бързо се възползваха от грешката и започнаха да разгласяват мемета на страниците на известни персони, които се разпространяваха в каналите на други консуматори и получаваха огромен брой гледания. Едно постоянно срещано изображение, което доста хора може да са видели в каналите си, съдържаше фотография на сандвич с пуйка и надпис: " Ако видите това, споделете фотографията на страницата на друга звезда във Фейсбук, с цел да се движи сандвичът ". Всеки, който следи дадена звезда, наподобява е виждал такова изображение във фийда си.

Други консуматори използваха обстановката, с цел да изпращат спам с връзки към PayPal за дарения или за разпространение на планове за криптовалута. Проблемът беше отхвърлен в границите на три часа. Грешката не е предизвикала никаква щета, с изключение на самия спам, настояват от компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР