В сряда Европейската комисия наложи глоба на Alphabet Inc.- компанията-майка

...
В сряда Европейската комисия наложи глоба на Alphabet Inc.- компанията-майка
Коментари Харесай

Европейската комисия глоби Гугъл с 1,49 милиарда евро за злоупотреба

В сряда Европейската комисия наложи санкция на Alphabet Inc.- компанията-майка на "Гугъл " - за 1,49 милиарда евро за корист с господстващо състояние за ходатайство при онлайн рекламите за търсене в нейната интернет търсачка, оповестява "Уолстрийт джърнъл ".
Днешното решение е последното от трите публични обвинявания, които европейският антимонополен регулатор в лицето на Европейска комисия повдигна против американския софтуерен колос, приключвайки по този метод една част от съвсем десетилетно следствие на "Гугъл ", съобщи БНР.
Последната санкция е много по-малка по мярка от общата сума от 6,76 милиарда евро, събрана при предходните две решения на Европейска комисия по отношение на Alphabet Inc. Днешното решение не идва в композиция с съответно искане за смяна на бизнес практиките на "Гугъл ", защото комисията счита, че интернет колосът е премахнал последния вид на антиконкурентно държание.
"Гугъл " затвърди своето владичество в онлайн рекламите при търсене и се отбрани от конкурентния напън посредством налагане на антиконкурентни договорни ограничавания на уеб страници на трети страни “, уточни Маргрете Вестагер, европейски комисар и началник на антитръстовия орган на Европейски Съюз. "В резултат на това пазарният дял на софтуерният колос в Европейското икономическо пространство скочи с над 70% сред 2006-а и 2016-а година. Това е нелегално според антитръстовите правила на Европейски Съюз ", добави тя.
Акциите на компанията-майка на Гугъл поевтиняха едва с едвам 0,29% на извънборсовата търговия след новината за наложената релативно "ниска " санкция на Alphabet Inc. за 1,49 милиарда евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР